НАЧАЛО Биткойн

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

юни 12, 2021 11:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Милиардерът инвестиционен банкер Кен Моелис сравнява ерата на криптовалутите със златната треска от 1848 г., като казва на Bloomberg, че наблюдава криптопространството с надеждата да открие нови възможности.

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник.

„Може би от лична гледна точка, определено от бизнес гледна точка, ние сме фокусирани върху това да имаме опит“, каза той по отношение на потенциалната крипто инвестиция.

Това е голям пазар, има много капитал там, има много проекти.

63-годишният мъж отбеляза, че все още е предпазлив.

Причина за предпазливост

Разбира се, има всички основания да бъдем предпазливи, предвид начина, по който крипто пазара може да бъде манипулиран – въпреки че това важи за всички пазари, където цените могат или да скочат, или да се сринат по прищявка на някой, считан за влиятелен в съответното пространство.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството


Биткойн все още се възстановява от активността на Илон Мъск в социалните медии. Повечето от крипто активите на пазара влязоха в низходящ тренд. Само тази седмица бившият президент на САЩ Доналд Тръмп посочи BTC като измама и заплаха за долара. Но има защитници, които са си създали име в сферата на традиционното инвестиране и предприемачество, които са харесали Биткойн и криптовалутите като цяло.

Сравнението със златната треска

Основателят на Bridgewater Associates Рей Далио наскоро разкри, че притежава Биткойн, докато скорошна обява за работа предполага, че Amazon също иска да се включи в пространството. PayPal вече няколко месеца позволява покупки на крипто от своята платформа, а също така очертава планове да позволи на потребителите да изтеглят средствата си в портфейли по техен избор.

Galaxy Digital завърши първото поглъщане за милиарди долари тази година, когато се съгласи да купи BitGo Inc .; Goldman Sachs Group и JPMorgan Chase & Co. участваха в подпомагането на Coinbase да стане публична тази година.

„Това е като златната треска от 1848 г., много хора не знаеха дали има злато в земята, но Levi’s направи бизнес, продаващ дънки, а Wells Fargo направи банков бизнес“, добави Моелис.

Вярвам, че ние продаваме кирките и лопатите, така че трябва да знаем какво искат хората. Какви кирки и какви лопати им трябват, какви инструменти са необходими, за да успеят.

Крипто пространство стигна до момент, в който просто не може да бъде игнорирано от най-големите световни компании и собственици на бизнес. Още по-привлекателен е фактът, че се предприемат стъпки за изчистване на процеса на копаене, когато става въпрос за монети, базирани на алгоритъма за доказателство за работа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)

Известен трейдър, който точно прогнозира спада от над 50% на Биткойн (BTC) през март, сега предупреждава, че предстоят нови дъна.

септември 30, 2022 14:23 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене