НАЧАЛО Други

Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството

ЮНИ. 11, 2021 15:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството

Питър Хасекамп, директор на Централното бюро за планиране (CPB) на Холандия, смята, че крахът на криптовалутите е неизбежен в бъдеще.

Той настоява холандското правителство незабавно да наложи забрана за Биткойн и други дигитални валути.


Търговията, добивът и притежанието на Биткойн трябва да бъдат напълно забранени


Дискусията на Питър Хасекамп по тази тема беше публикувана в Het Financieele Dagblad. Той пише, че когато става въпрос за инвеститори и правителства, последният човек, който да предприеме действие, е губещият. За да защити инвеститорите, холандското правителство трябва да сложи край на търговията, производството и дори притежанието на крипто, според него.


Хасекамп смята, че забраната за криптовалути определено би довела до спад в стойността на Биткойн заедно с други криптовалути и би могла да "предвещава края на крипто".


ПРОЧЕТИ ОЩЕТексас позволява на банките да държат Биткойн


Той критикува криптовалутите, защото не са разрешени от официалните финансови институции и защото правителствата и финансовите власти по света нямат почти никакъв контрол над тях.


Хасекамп добави:


В крайна сметка самият продукт няма присъща стойност и извлича своята привлекателност само от приемането от други.


Още един опит за забрана на крипто в Холандия


Питър Хасекамп е директор на Централното бюро за планиране (CPB), решаващ съветник на правителството, от началото на пролетта на 2020 г.


И все пак през 2018 г. министърът на финансите на Холандия Вопке Хьокстра отхвърли прилагането на крипто забрана.


Забрана за добив на Биткойн в Китай


Китай има по-голям успех в забраната на криптовалути, започвайки от септември 2017 г., когато забрани първичните предложения на монети (ICO) и забрани по-голямата част от крипто борсите.


Най-голямата част от хeшрейта на Биткойн идва от Китай, но наскоро правителството на страната ограничи миньорите, като се позовава на целта да намали въглеродния си отпечатък, като забрани всички проекти, консумиращи висока енергия.


Към момента три провинции са забранили Биткойн копачите - Вътрешна Монголия (автономната област на Китай), Синхай и Синдзиен.


Както бе съобщено по-рано тази седмица, китайските интернет търсачки като Baidu и гигантът на социалните медии Weibo (аналог на Twitter) забраниха резултатите от търсенето за три големи крипто борси, работещи в световен мащаб и в Китай - Binance, Huobi и OKEx.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Други новини

Кои NFT пазари се представят най-добре до този момент?

DappRadar публикува своят списък на 30-те най-големи NFT пазари за всички времена по отношение на общите продажби, като всичките тридесет NFT проекта заедно са събрали общо над $11.53. Повече от две т...
СЕП. 26, 2021 19:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск винаги ще има подкрепата на Dogecoin общността

Dogecoin профилът на @itsALLrisky, който е с над 183,000 последователи написа в Twitter, че подкрепата, дадена на Dogecoin от изпълнителния директор на Tesla, Илон Мъск, няма да остане незабелязана от...
СЕП. 26, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Бъри казва, че е получил призовка от SEC за GameStop

“С всичко, което се случва по света...”, написа Бъри в туит, прикрепяйки копие от писмото на SEC.50-годишният Бъри не отговори на телефонни и имейл съобщения с искане да разясни подробно туита, който ...
СЕП. 26, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто инвеститорите в Австралия бележат значителни успехи тази година

Данните от проучването показват, че средният размер на портфолиа на жени и мъже инвеститори през фискалните 2020-2021 година на BTC Markets е съответно $1,924.30 и $2,214.03. Интересно е да се отбележ...
СЕП. 26, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света