НАЧАЛО Регулации

Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството

ЮНИ. 11, 2021 15:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството

Питър Хасекамп, директор на Централното бюро за планиране (CPB) на Холандия, смята, че крахът на криптовалутите е неизбежен в бъдеще.

Той настоява холандското правителство незабавно да наложи забрана за Биткойн и други дигитални валути.


Търговията, добивът и притежанието на Биткойн трябва да бъдат напълно забранени


Дискусията на Питър Хасекамп по тази тема беше публикувана в Het Financieele Dagblad. Той пише, че когато става въпрос за инвеститори и правителства, последният човек, който да предприеме действие, е губещият. За да защити инвеститорите, холандското правителство трябва да сложи край на търговията, производството и дори притежанието на крипто, според него.


Хасекамп смята, че забраната за криптовалути определено би довела до спад в стойността на Биткойн заедно с други криптовалути и би могла да "предвещава края на крипто".


ПРОЧЕТИ ОЩЕТексас позволява на банките да държат Биткойн


Той критикува криптовалутите, защото не са разрешени от официалните финансови институции и защото правителствата и финансовите власти по света нямат почти никакъв контрол над тях.


Хасекамп добави:


В крайна сметка самият продукт няма присъща стойност и извлича своята привлекателност само от приемането от други.


Още един опит за забрана на крипто в Холандия


Питър Хасекамп е директор на Централното бюро за планиране (CPB), решаващ съветник на правителството, от началото на пролетта на 2020 г.


И все пак през 2018 г. министърът на финансите на Холандия Вопке Хьокстра отхвърли прилагането на крипто забрана.


Забрана за добив на Биткойн в Китай


Китай има по-голям успех в забраната на криптовалути, започвайки от септември 2017 г., когато забрани първичните предложения на монети (ICO) и забрани по-голямата част от крипто борсите.


Най-голямата част от хeшрейта на Биткойн идва от Китай, но наскоро правителството на страната ограничи миньорите, като се позовава на целта да намали въглеродния си отпечатък, като забрани всички проекти, консумиращи висока енергия.


Към момента три провинции са забранили Биткойн копачите - Вътрешна Монголия (автономната област на Китай), Синхай и Синдзиен.


Както бе съобщено по-рано тази седмица, китайските интернет търсачки като Baidu и гигантът на социалните медии Weibo (аналог на Twitter) забраниха резултатите от търсенето за три големи крипто борси, работещи в световен мащаб и в Китай - Binance, Huobi и OKEx.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Тексас дава зелена светлина на банките да съхраняват крипто

Банки с издадена харта от щата Тексас получиха зелена светлина да държат крипто активи от името на своите клиенти, съобщи държавен регулатор в четвъртък.Насоките са потвърждение, че банките, които има...
ЮНИ. 14, 2021 22:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Италиански надзорен орган на фондовия пазар призовава за крипто регулиране

Това последва изявлението на ръководителя на холандския регулатор CPB, че Нидерландия трябва да забрани Биткойн и останалите криптовалути.Криптото може да попречи на централните банки да провеждат пар...
ЮНИ. 14, 2021 23:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нидерландия трябва да регулират крипто вместо да го забраняват

Нидерландия трябва да регулира пазара на криптовалути, вместо да забранява на своите граждани да използват изцяло крипто, заяви нидерландския финансов министър Вопке Хоекстра, според доклад от петък н...
ЮНИ. 14, 2021 15:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на Танзания призовава централната банка да се подготви за крипто

На 14-ти юни президентът на Танзания Самия Сулуху Хасан настоя централната банка на страната да започне проучване на крипто активи.Хасан подчерта нарастващото въздействие на крипто върху глобалните фи...
ЮНИ. 14, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света