Home

Поредният крипто кредитор спира услугите си

17.11.2022 9:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредният крипто кредитор спира услугите си

След крахът на една от най-големите крипто борси в света, който дестабилизира цялото пространство, редица компании започнаха да изпитват сериозни затруднения.

Подразделението за крипто кредитиране на Genesis Trading, Genesis Global Capital, временно спря услугите си за теглене и отпускане на заеми, тъй като е изправено пред “необичайно голям обем на заявки за теглене” след срива на FTX.

За да разсее опасенията на клиентите, Genesis Trading успокои клиентите си в Twitter, че всичките услуги на крипто бизнеса им остават оперативни.

Съобщението на Genesis предизвиква страх в индустрията

Компанията заяви, че фалитът на крипто хедж фонда Three Arrows Capital я е принудил да предприеме мерки за подобряване на ликвидността и намаляване на риска в счетоводните си книги. Фалитът на FTX обаче предизвика вълна от тегления, които поставиха под въпрос наличната ѝ ликвидност.

Те също така потвърдиха, че се консултират със съветници относно спирането на тегленията и ще публикуват план за бъдещето на кредитния си бизнес следващата седмица.

В светлината на последните събития в индустрията, потребителите на Twitter реагираха предимно негативно на новината.

Genesis Global Trading и нейният клон за крипто кредитиране принадлежат на Digital Currency Group (DCG), компанията майка на Grayscale Investments, както и на крипто медията Coindesk. Three Arrows Capital беше заела $2.4 милиарда от Genesis Asia Pacific, преди да фалира по-рано тази година.

Първите прогнози сочеха, че Digital Currency Group може да се наложи да разпусне Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) тръстовете на Grayscale, за да помогне на Genesis.

Въпреки спирането на тегленията, компанията нито потвърди, нито отрече необходимостта от подобен ход.

Понастоящем кредитополучателите дължат на Genesis около $2.8 милиарда, заяви компанията в отчета за третото тримесечие в края на септември 2022 г. Освен това през август 2022 г. компанията съкрати една пета от служителите си като малко след това бившият главен изпълнителен директор Майкъл Моро се оттегли от поста си.

Бизнесът с деривати на Genesis процъфтява

На 9 ноември 2022 г. Genesis обяви, че бизнесът ѝ с деривати е в разцвет и няма експозиция към FTT, родния токен на FTX. Понастоящем токенът е загубил около 93% от стойността си от 8 ноември 2022 г. насам и се търгува на цена от приблизително $1.42 към момента на публикуване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: BlockFi все по-близо до обявяване на фалит


Освен това Genesis заяви, че няма неизплатени заеми с FTX.

Въпреки това тя има $175 милиона, свързани с бизнеса ѝ с деривати, които са заключени в търговска сметка при FTX. DCG наскоро инжектира $140 милиона собствен капитал в Genesis след като сметките в FTX бяха замразени.

Наскоро Wall Street Journal съобщи, че Genesis е отпуснала парични заеми на фирмата за търговия Alameda Research. Според хора, запознати с въпроса, тя е приела FTT като обезпечение. Genesis съобщи в Twitter, че е продала обезпечението от всички контрагенти със загуба от $7 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп обмисля да назначи топ банкер за министър на финансите

След неотдавнашната стрелба по време на републикански митинг шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ рязко нараснаха.

18.07.2024 11:30 2мин. четене

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.