НАЧАЛО Други

Поредният крипто кредитор спира услугите си

ноември 17, 2022 9:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредният крипто кредитор спира услугите си

След крахът на една от най-големите крипто борси в света, който дестабилизира цялото пространство, редица компании започнаха да изпитват сериозни затруднения.

Подразделението за крипто кредитиране на Genesis Trading, Genesis Global Capital, временно спря услугите си за теглене и отпускане на заеми, тъй като е изправено пред „необичайно голям обем на заявки за теглене“ след срива на FTX.

За да разсее опасенията на клиентите, Genesis Trading успокои клиентите си в Twitter, че всичките услуги на крипто бизнеса им остават оперативни.

Съобщението на Genesis предизвиква страх в индустрията

Компанията заяви, че фалитът на крипто хедж фонда Three Arrows Capital я е принудил да предприеме мерки за подобряване на ликвидността и намаляване на риска в счетоводните си книги. Фалитът на FTX обаче предизвика вълна от тегления, които поставиха под въпрос наличната ѝ ликвидност.

Те също така потвърдиха, че се консултират със съветници относно спирането на тегленията и ще публикуват план за бъдещето на кредитния си бизнес следващата седмица.

В светлината на последните събития в индустрията, потребителите на Twitter реагираха предимно негативно на новината.

Genesis Global Trading и нейният клон за крипто кредитиране принадлежат на Digital Currency Group (DCG), компанията майка на Grayscale Investments, както и на крипто медията Coindesk. Three Arrows Capital беше заела $2.4 милиарда от Genesis Asia Pacific, преди да фалира по-рано тази година.

Първите прогнози сочеха, че Digital Currency Group може да се наложи да разпусне Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) тръстовете на Grayscale, за да помогне на Genesis.

Въпреки спирането на тегленията, компанията нито потвърди, нито отрече необходимостта от подобен ход.

Понастоящем кредитополучателите дължат на Genesis около $2.8 милиарда, заяви компанията в отчета за третото тримесечие в края на септември 2022 г. Освен това през август 2022 г. компанията съкрати една пета от служителите си като малко след това бившият главен изпълнителен директор Майкъл Моро се оттегли от поста си.

Бизнесът с деривати на Genesis процъфтява

На 9 ноември 2022 г. Genesis обяви, че бизнесът ѝ с деривати е в разцвет и няма експозиция към FTT, родния токен на FTX. Понастоящем токенът е загубил около 93% от стойността си от 8 ноември 2022 г. насам и се търгува на цена от приблизително $1.42 към момента на публикуване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: BlockFi все по-близо до обявяване на фалит


Освен това Genesis заяви, че няма неизплатени заеми с FTX.

Въпреки това тя има $175 милиона, свързани с бизнеса ѝ с деривати, които са заключени в търговска сметка при FTX. DCG наскоро инжектира $140 милиона собствен капитал в Genesis след като сметките в FTX бяха замразени.

Наскоро Wall Street Journal съобщи, че Genesis е отпуснала парични заеми на фирмата за търговия Alameda Research. Според хора, запознати с въпроса, тя е приела FTT като обезпечение. Genesis съобщи в Twitter, че е продала обезпечението от всички контрагенти със загуба от $7 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене