НАЧАЛО Други

Поредният крипто кредитор спира услугите си

ноември 17, 2022 9:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредният крипто кредитор спира услугите си

След крахът на една от най-големите крипто борси в света, който дестабилизира цялото пространство, редица компании започнаха да изпитват сериозни затруднения.

Подразделението за крипто кредитиране на Genesis Trading, Genesis Global Capital, временно спря услугите си за теглене и отпускане на заеми, тъй като е изправено пред “необичайно голям обем на заявки за теглене” след срива на FTX.

За да разсее опасенията на клиентите, Genesis Trading успокои клиентите си в Twitter, че всичките услуги на крипто бизнеса им остават оперативни.

Съобщението на Genesis предизвиква страх в индустрията

Компанията заяви, че фалитът на крипто хедж фонда Three Arrows Capital я е принудил да предприеме мерки за подобряване на ликвидността и намаляване на риска в счетоводните си книги. Фалитът на FTX обаче предизвика вълна от тегления, които поставиха под въпрос наличната ѝ ликвидност.

Те също така потвърдиха, че се консултират със съветници относно спирането на тегленията и ще публикуват план за бъдещето на кредитния си бизнес следващата седмица.

В светлината на последните събития в индустрията, потребителите на Twitter реагираха предимно негативно на новината.

Genesis Global Trading и нейният клон за крипто кредитиране принадлежат на Digital Currency Group (DCG), компанията майка на Grayscale Investments, както и на крипто медията Coindesk. Three Arrows Capital беше заела $2.4 милиарда от Genesis Asia Pacific, преди да фалира по-рано тази година.

Първите прогнози сочеха, че Digital Currency Group може да се наложи да разпусне Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) тръстовете на Grayscale, за да помогне на Genesis.

Въпреки спирането на тегленията, компанията нито потвърди, нито отрече необходимостта от подобен ход.

Понастоящем кредитополучателите дължат на Genesis около $2.8 милиарда, заяви компанията в отчета за третото тримесечие в края на септември 2022 г. Освен това през август 2022 г. компанията съкрати една пета от служителите си като малко след това бившият главен изпълнителен директор Майкъл Моро се оттегли от поста си.

Бизнесът с деривати на Genesis процъфтява

На 9 ноември 2022 г. Genesis обяви, че бизнесът ѝ с деривати е в разцвет и няма експозиция към FTT, родния токен на FTX. Понастоящем токенът е загубил около 93% от стойността си от 8 ноември 2022 г. насам и се търгува на цена от приблизително $1.42 към момента на публикуване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: BlockFi все по-близо до обявяване на фалит


Освен това Genesis заяви, че няма неизплатени заеми с FTX.

Въпреки това тя има $175 милиона, свързани с бизнеса ѝ с деривати, които са заключени в търговска сметка при FTX. DCG наскоро инжектира $140 милиона собствен капитал в Genesis след като сметките в FTX бяха замразени.

Наскоро Wall Street Journal съобщи, че Genesis е отпуснала парични заеми на фирмата за търговия Alameda Research. Според хора, запознати с въпроса, тя е приела FTT като обезпечение. Genesis съобщи в Twitter, че е продала обезпечението от всички контрагенти със загуба от $7 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.