НАЧАЛО Крипто Крими

Поредната крипто борса стана обект на разследване на регулаторите в САЩ

24.03.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната крипто борса стана обект на разследване на регулаторите в САЩ

Според съобщения, разпространени в интернет, се твърди, че Мингсин Сю, основателя на OKX, е обект на разследване в САЩ.

Сю бързо опроверга тези твърдения, като изрази разочарование от продължаващото разпространение на страх, несигурност и съмнение (FUD) в социалните медии.

В китайската крипто общност възникнаха спекулации, когато потребител на име Алвин отговори на запитванията за предполагаемия арест на Сю в САЩ. Алвин незабавно отхвърли слуховете, като намекна, че те може да са тактика за манипулиране на цената на родния токен на OKX, OKB.

“Днес многократно ме питаха за слуховете, че Сю е бил арестуван от американците. Смятам, че това вероятно е само слух.Те целят да манипулират цените на OKB”, гласи преведената версия на изявлението на Алвин.

Цената на OKB претърпя значителни колебания през изминалата седмица, като спадна до $54, преди да се възстанови до сегашната си стойност от $57.

Гала Уен, ръководител на партньорствaта на OKX, повтори настроенията на Алвин, като определи твърденията като неверни. Уен подчерта активното участие на Сю в операциите на компанията в САЩ, като опроверга всякакви твърдения за неговото забъркване в правни проблеми.

“Това е напълно измислено. Арестите в Съединените щати са публична информация, достъпна на правителствените уебсайтове. Офисът ни в САЩ работи интензивно, а шефът ни лично наблюдава бизнес въпросите…”, заяви Уен.

Това не е първият сблъсък на Сю с противоречия. През 2020 г. той се сблъска с проверки в Китай, които съвпаднаха с временното спиране на тегленето на криптовалути от OKX, което предизвика опасения на пазара.

Интересно е, че настоящите слухове изплуват на фона на засиления регулаторен контрол, пред който е изправена OKX в множество юрисдикции. Миналия месец южнокорейските власти започнаха наказателно разследване на дейностите на борсата в страната, като се твърди, че са извършвани неразкрити операции и са използвани местни инфлуенсъри за промоционални дейности. Освен това OKX прекрати дейността си в Индия поради неблагоприятните регулаторни условия в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.