НАЧАЛО Други

Поредната голяма американска банка хваната в нарушение – $1 милиард глоба

май 19, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната голяма американска банка хваната в нарушение – $1 милиард глоба

Голяма американска банкова институция, постигна споразумение на стойност $1 милиард по колективен иск, свързан с незаконни практики, които според регулаторните органи банката е прилагала спрямо американската общественост.

Споразумението е резултат от поредица от измамни дейности, системно извършвани от Wells Fargo, както е посочено от Бюрото за финансова защита на потребителите (CFPB).

В предишен случай, през декември, Wells Fargo се съгласи да плати рекордната глоба от $3.7 милиарда на CFPB заради незаконно замразяване на клиентски сметки, неразрешени такси, неразрешено откриване на клиентски сметки и неправомерно конфискуване на автомобили.

Настоящото споразумение за $1 милиард по колективния иск ще компенсира инвеститорите, които са закупили акции на Wells Fargo между февруари 2018 г. и март 2020 г.

С помощта на медиатор беше постигнато неотдавнашното споразумение, а в изявление Wells Fargo отрича да е извършила каквото и да е нарушение, според информация, предоставена от Courtroom News Service.

Макар да имаме различна гледна точка по отношение на обвиненията в този случай, ние сме доволни от разрешаването на този въпрос.

CFPB съобщи, че действията на Wells Fargo са засегнали негативно милиони американски семейства, което е довело до финансови щети за милиарди долари.

Потребителите са се сблъскали с незаконни такси, лихвени такси, изненадващи такси за овърдрафт по техните автомобилни и ипотечни заеми, както и с некоректни такси по техните разплащателни и спестовни сметки.

Като цяло CFPB посочи, че тези незаконни действия са засегнали над 16 милиона потребителски сметки, а част от наложените глоби са използвани за възстановяване на милиарди долари на засегнатите лица в цялата страна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.