НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е изправен пред опустошителен срив от 50% – според анализаторът Бенджамин Коуен

май 19, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е изправен пред опустошителен срив от 50% – според анализаторът Бенджамин Коуен

Известният крипто стратег Бенджамин Коуен отправи предупреждение, че Биткойн (BTC) потенциално може да претърпи по-нататъшен спад под сегашните си нива.

Коуен предполага, че през останалата част от 2023 г. Биткойн вероятно ще се търгува в диапазона от $12,000 до $35,000.

Ако анализът на Коуен се окаже верен, BTC може да стане свидетел на понижение с над 50% спрямо сегашните си цени, достигайки долната граница на прогнозирания диапазон. От друга страна, активът може и да поскъпне с над 30%, за да достигне горната граница.

Въз основа на предположенията си Коуен смята, че Биткойн вероятно ще се колебае между $12,000 и $35,000 за периода на тази година. Той призна, че е възможно да не е прав, но предлага това като общо предположение.

Според Коуен негативните пазарни нагласи се очаква да допринесат за потенциален спад в представянето на Биткойн през втората половина на годината.

Коуен очаква, че ако Биткойн отбележи увеличение на стойността си през тази година, то вероятно ще се случи през първата половина, подобно на наблюдаваното през 2019 г. Обратно, той смята, че през втората половина на годината ще се наблюдава предимно спад за Биткойн, като сценария е свързан с повишена вероятност от рецесия.

Тъй като Биткойн съзрява, Коуен прогнозира, че водещата криптовалута вероятно ще изпита намаляваща възвръщаемост по отношение на ценовите печалби.

Той предполага, че възвръщаемостта постепенно ще намалява от един пазарен цикъл до следващия, дори и в годините, водещи халвинга. Макар че Биткойн все още може да поскъпне, се очаква той да покаже намаляваща възвръщаемост в сравнение със значителния ръст, наблюдаван през 2019 г.

Тази година Биткойн нарасна с приблизително 341% от дъното си през 2018 г. В сравнение с най-ниската си точка през 2022 г. Биткойн е отбелязал увеличение от около 100%.

Към момента на изготвяне на статията Биткойн се търгува на цена от около $27,336.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Топ 3 истории за загубени Биткойн богатства

Биткойн има потенциала да генерира значително богатство на притежателите си и историята е доказателство за това – но най-важното е да не загубиш достъпа до своя дигиталния си портфейл.

юни 10, 2023 7:00 4 мин. четене

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.