НАЧАЛО Алткойни

Какво следва за този алткойн, скочил над 400%?

октомври 20, 2022 12:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво следва за този алткойн, скочил над 400%?

Според фирмата за пазарни анализи Santiment един алткойн, който направи значителни печалби, дава признаци на забавяне.

Оперативно съвместимата блокчейн мрежа Quant (QNT) скочи с над 410% от 17 юли, когато започна да се покачва. Впечатляващото е, че активът отчете този период на подем докато по-голямата част от крипто индустрията се търгува странично.

Оттогава обаче QNT загуби част от тези печалби, като спадна с повече от 20% от върха си от $226 по-рано тази седмица до $172 към момента на писане на статията.

Santiment отбеляза, че QNT е достигнала пиковото си количество китови транзакции, или транзакции на стойност над $100,000, от 2022 г. точно преди цената да достигне своя връх. Фирмата също така подчерта, че криптоактивът “дава признаци” на притоци към борсите от края на миналата седмица.

Според проучване от 2021 г., публикувано от Santiment, големите ръстове в притока на обменни средства обикновено водят до среден спад на цените на криптоактивите от 5%.

Движения на големите притежатели

Периодът на масивния възход на QNT съвпадна с подобен ръст на броя на дневните активни адреси (DAA). Този показател представлява броят на уникалните адреси, които са активни в мрежата като изпращачи или получатели.

Към 17 октомври DAA на Quant Network достигна исторически максимум от 10,949, в сравнение с около 5,850 преди четири месеца, показват данни от Santiment. Нейното покачване по време на възходящия ценови тренд на QNT показа, че търговците са били предимно купувачи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: $14,000 е дъното, твърди трейдър


Въпреки това показанията на DAA спаднаха рязко през последните два дни, като на 19 октомври достигнаха почти 6,800. Едновременно с това цената на QNT спадна с над 20%, което предполага, че много търговци са продали на печалбa.

Нивото от $185 беше силна подкрепа през август 2021 г. Но предвид съществуващите нагласи за прибиране на печалби, нивото бе пробито. На този етап спадът може да доведе цената до диапазона на подкрепа от $137-$150.

Периодът на 400% ръст на цената на Quant Network силно съвпадна с увеличаването на броя на адресите, притежаващи между 100 и 1,000 QNT токена, които Santiment определя като “китове”.

Броят на китовете започна да намалява на 16 октомври, ден преди цената на QNT и DAA да достигнат връх. Междувременно адресите, притежаващи между 1,000 и 10,000 QNT, също спаднаха. Това намеква, че спадът в кохортата от 100-1,000 QNT се дължи на разпределение на токени, а не на натрупване.

С други думи, китовете на QNT са започнали да продават притежанията си близо до потенциалния ценови връх на токена, което повишава вероятността спадът да продължи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 15:01 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.