НАЧАЛО Алткойни

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

Решението за мащабиране от втори слой се счита за един от най-важните блокчейн протоколи в индустрията, тъй като има за цел да захранва множество криптопроекти и да мащабира транзакциите в Етериум.

Polygon съчетава рамката Plasma Framework и блокчейн архитектурата за доказателство за залог (PoS). Plasma, която съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи, позволява лесното изпълнение на мащабируеми и автономни смарт договори.

Polygon може да се похвали с до 65,000 трансакции в секунда на странична верига и време за потвърждаване на блок от по-малко от две секунди. Въпросната рамка също така позволява създаването на глобално достъпни децентрализирани финансови приложения върху една основна блокчейн мрежа.

Според доклада:

От цялата световна блокчейн икономика Polygon разполага с третата по големина екосистема за децентрализирани приложения (dApps). Нейните 359 dApps са три пъти повече от тези на най-близкия му конкурент от втори слой и наполовина по-малко от тези на Етериум. Много от най-популярните DeFi dApps на Етериум, включително Aave и Uniswap, са мигрирали и се разработват на Polygon. Освен това мрежата има повече разработчици от най-близките си алтернативни от първи слой – Avalanche и Fantom.

Мрежата Polygon набра популярност и чрез партньорства с корпоративни гиганти като Nike, Disney, Starbucks, Coca-Cola, Meta и Reddit.

В доклада се посочва, че въз основа на тези значими партньорства с големи брандове през миналата година, 2023-та може да бъде годината на масовото приемане на NFT.

Bloomberg Intelligence също така подчерта, че криптопазарът ще премине през глобална рецесия за първи път в историята.

Криптовалутите може да се сблъскат с първата си истинска рецесия, която обикновено означава по-ниски цени на активите и по-висока волатилност. Последното значително свиване на икономиката на САЩ, финансовата криза, доведе до раждането на Биткойн, а евентуалното предстоящо икономическо пренастройване може да отбележи подобни постижения. Ключовият въпрос е колко ценова болка ще има, преди да се възобновят дългосрочните печалби.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор


В доклада се прави и сравнение на бъдещата траектория на Етериум (ETH) с тази на Биткойн. По-конкретно, той прогнозира, че ETH е на път да задържи дългосрочния възходящ тренд спрямо BTC.

В него се обяснява как възходящата траектория на ETH/BTC, започнала през 2019 г., не показва почти никакви признаци, че губи своят интензитет.

“Почиващ бичи пазар” – това е нашето мнение за кръстоската между криптовалута №2 и Биткойн, която се превръща в дигиталната версия на златото в свят, който върви в тази посока. Графиката показва стабилния курс на ETH/BTC от пика през 2021 г. насам в Bloomberg Galaxy Crypto Index. Това предполага миграция към мейнстрийма и след като нещата се успокоят от [срива] на рисковите активи, Етериум е по-вероятно да възобнови това, което е правил досега: да се представя по-добре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене

Шиба Ину (SHIB): Дали спадът в цената е признак за намаляващ интерес към токена?

Меме криптовалутата Шиба Ину(SHIB), известна с темата си, вдъхновена от кучетата, среща трудности при преодоляването на неотдавнашния спад.

март 24, 2023 20:00 2 мин. четене