НАЧАЛО Други

Положението на доларът само ще се влошава според Робърт Кийосаки

09.05.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Положението на доларът само ще се влошава според Робърт Кийосаки

Макар да признава ограничените си познания за Биткойн (BTC), Робърт Кийосаки, известен инвеститор и автор на бестселъра "Богат татко, беден татко", изрази подкрепата си както за BTC, така и за Етериум (ETH) - двете водещи криптовалути.

В допълнение към интереса си около BTC, Кийосаки наскоро придоби и ETH.

В скорошен епизод на подкаста “The Rich Dad Channel” Кийосаки обсъди инвестициите в злато, сребро, Биткойн и намаляващата стойност на американския долар с госта си Анди Шектман, главен изпълнителен директор на Miles Franklin Precious Metals. Авторът подчерта значението на алтернативните инвестиции поради влошаващата се стойност на долара, която според него ще се задълбочи с течение на времето.

Той разкритикува липсата на обучение по финансова грамотност в училищата и се застъпи за инвестициите в активи като злато, сребро, Биткойн, а сега и Етериум, като хедж срещу обезценяване на валутата.

Кийосаки изрази загриженост относно икономическата ситуация в САЩ, като я отдаде на това, което той възприема като презрение към богатите сред определени сегменти на обществото, включително учители и марксисти. Той също така изтъкна липсата на риск от контрагента, свързан с активи като злато, сребро и BTC, като ги противопостави на фиатната валута.

Като цяло гледната точка на Кийосаки подчерта нарастващия интерес към алтернативни инвестиции като криптовалутите в отговор на опасенията за валутното обезценяване и икономическата несигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.