НАЧАЛО Други

Бум на печалбите на американски компании – какво означава това за икономиката на САЩ

09.05.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бум на печалбите на американски компании – какво означава това за икономиката на САЩ

Последните данни за заетостта, публикувани миналия петък, показват леко забавяне на растежа на работните места за април.

Експертите обаче подчертават, че това е различно от значителните загуби на работни места, които могат да сигнализират за предстояща рецесия.

Корпоративните печалби в момента растат, което предполага, че сериозен икономически спад може да не е неизбежен. Повечето американски компании отчетоха по-силни от очакваното печалби за първото тримесечие, като данните от FactSet показват 5.2% увеличение на печалбата на акция в сравнение с преди година, надминавайки по-ранните прогнози на анализаторите. Това бележи най-силния ръст на печалбата от близо две години.

Анализаторите също преразгледаха своите оценки за печалбите за второто тримесечие, което показва нарастващ оптимизъм сред бизнесите. Това положително настроение се отразява в по-малкото споменавания на “рецесия” по време на обажданията за печалбите в сравнение с предходните тримесечия, според FactSet.

Измерванията на корпоративните настроения, базирани на проучвания, като индексът на на Business Roundtable за икономическите перспективи на изпълнителните директори, също се подобриха. Очакванията на изпълнителните директори за наемане и капиталови разходи показват положителни тенденции, отразяващи повишения оптимизъм относно бъдещите бизнес перспективи.

Въпреки периодичните съобщения за съкращения от някои компании, общата активност на съкращенията остава ниска, което показва стабилен пазар на труда. Потребителските разходи продължават да растат, подкрепени от нарастването на заплатите, което изпреварва инфлацията, и подобренията на производителността в бизнеса.

Въпреки че икономическите условия могат да се променят бързо, текущите показатели показват, че икономиката остава устойчива, като ръстът на печалбите стимулира заетостта и потребителските разходи. Експертите обаче предупреждават, че продължителен спад на печалбите може да породи опасения относно бъдещите перспективи за работа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.