НАЧАЛО Алткойни

Polkadot (DOT): Коментирали ли са SEC статута на криптовалутата?

11.11.2022 11:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Polkadot (DOT): Коментирали ли са SEC статута на криптовалутата?

Подкрепящата Polkadot (DOT) - Фондация Web3 (W3F) сподели, че DOT токена с пазарна капитализация от $7 милиарда вече не се квалифицира като ценна книга, а като софтуер.

Главният юридически директор на W3F – Даниел Шонбергер сподели миналата седмица, че от 2019 г. насам е предприел стъпки за спазване на разпоредбите на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) с надеждата да промени DOT от ценна книга в друго. 

Той заяви:

“Каквото и да беше необходимо, за да може DOT да не бъде ценна книга – ние бяхме готови да го направим”,

Според информацията, в резултат на комуникациите със SEC и без изобщо да се ангажира с отдела за правоприлагане на комисията, Polkadot общността твърди, че е успяла да получи най-търсеното от SEC обозначение за крипто актив, а именно, че не е ценна книга.

До момента няма доказателства, че от SEC също смятат така, а единственото, което подкрепя становището на Polkadot са думите им.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) и фондовия пазар се възстановяват


Комисията по ценни книжа и фондови борси не е предоставила никакви доказателства за изявлението от страна на Polkadot, нито пък Фондация Web3 се е позовала на писмо за липса на действие или подобна забрана. 

Председателят на SEC, Гари Генслер преди това е оповестявал броя на писмата за отказ от действие, издадени на емитенти на криптовалути. Тогава той спомена няколко имена на компании, но това на Polkadot не беше сред тях.

Polkadot и Комисията по ценни книжа и фондови борси биха могли да решат този въпрос, като изготвят писмо за отказ от действие, в което се посочва, че SEC няма да предприемат никакви правни действия срещу DOT.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) може да се срине – какво трябва да знаем

Анализатор и търговец на криптовалути, познат като Credible Crypto, изрази песимистична прогноза за цената на Cardano (ADA).

21.04.2024 7:00 1 мин. четене

AI прогноза за цената на Solana за следващата седмица

По-рано днес световният пазар на криптовалути се сблъска с волатилност, предизвикана от ескалиращото напрежение в Близкия изток.

20.04.2024 22:00 1 мин. четене

Отпразнува ли Илон Мъск “Денят на Dogecoin”?

Днес, 20 април, глобалната общност на Dogecoin празнува “Денят на DOGE”. Интересно е, че тазгодишният празник съвпадна точно с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

20.04.2024 21:00 1 мин. четене

Цената на Cardano може да скочи със 75% – време за покупка?

През последните месеци на 2023 г. и до края на март 2023 г. Cardano (ADA) показа значителни обещания, като изглеждаше готов за възходяща траектория, белязана от последователни етапи на по-високи върхове и по-високи дъна.

20.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.