НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) и фондовия пазар се възстановяват

ноември 11, 2022 8:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) и фондовия пазар се възстановяват

Криптовалутите и акциите отбелязаха значителни печалби в четвъртък след няколко сесии на червено, тъй като данните за инфлацията се оказаха по-добри от очакваното, а търговците на дигитални активи вече приеха падението на FTX.

Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) се възстановиха в четвъртък като нараснаха съответно с 12% и 21%. Отскокът идва ден след като двете валути увеличиха загубите си, когато Binance се отказа от сделката, която инвеститорите се надяваха да спаси индустрията.

“Събитията от тази седмица също така подчертават силата на Биткойн като истински децентрализирана криптовалута, предлагаща финансов суверенитет на индивида – в ярък контраст с предполагаемо реномираните токени, които могат да бъдат изтрити за една нощ”, твърдят анализаторите на SatoshiLabs. “Тези крипто земетресения стимулират реакцията на потребителите.”

Акциите също приключиха търговската сесия вчера на зелено благодарение на понижените страхове за инфлацията и засилването на опасенията за рецесия. Индексите S&P 500 и Nasdaq затвориха съответно с 6% и 7% по-високо. В четвъртък индексът на потребителските цени се оказа по-нисък от очакванията на анализаторите и показа 7.7% увеличение на цените на годишна база и 0.4% увеличение през последния месец.

“Тъй като притесненията за рецесия и възможността за финансов шок изпреварват инфлационните тревоги, инвеститорите в облигации може да искат да обмислят “удължаване” на матуритета, а инвеститорите в акции трябва да се подготвят за подновено и продължително рали”, заяви Джим Полсен, главен инвестиционен стратег в The Leuthold Group.

Дори разпродажбите в сряда, при които индексите S&P 500 и Nasdaq Composite затвориха съответно с 2.1 % и 2.5 % по-ниско, трябваше да бъдат по-големи, заяви Николас Колас, съосновател на DataTrek Research.

“Спадът трябваше да е по-силен, като се имат предвид неочакваните резултати от междинните избори и волатилните виртуални валути.  Доверието на инвеститорите обаче се нуждае от положителен катализатор оттук нататък”, каза Колас.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Трейдър, предвидил срива на пазара, споделя нова прогноза


Криптовалутите все още ще трябва да преминат през дълга буря, предупреждават анализаторите.

“Ще отнеме седмици, за да научим пълната степен на това кои фирми са изложени на FTX и какъв процент от средствата на клиентите могат да бъдат възстановени”, каза Том Нат, главен оперативен директор на BitOoda. “FTX все още твърди, че активите надвишават задълженията на клиентите, но тази неликвидност им пречи да размразят тегленията”.

“Макар че [криптовалутите] теоретично са много различни от акциите, много инвеститори държат и двете на едни и същи платформи за търговия за инвеститори на дребно. Следователно рязък спад в стойностите на онлайн валутите може да се разпространи на други, несвързани с тях пазари”, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.