НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) и фондовия пазар се възстановяват

11.11.2022 8:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) и фондовия пазар се възстановяват

Криптовалутите и акциите отбелязаха значителни печалби в четвъртък след няколко сесии на червено, тъй като данните за инфлацията се оказаха по-добри от очакваното, а търговците на дигитални активи вече приеха падението на FTX.

Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) се възстановиха в четвъртък като нараснаха съответно с 12% и 21%. Отскокът идва ден след като двете валути увеличиха загубите си, когато Binance се отказа от сделката, която инвеститорите се надяваха да спаси индустрията.

“Събитията от тази седмица също така подчертават силата на Биткойн като истински децентрализирана криптовалута, предлагаща финансов суверенитет на индивида – в ярък контраст с предполагаемо реномираните токени, които могат да бъдат изтрити за една нощ”, твърдят анализаторите на SatoshiLabs. “Тези крипто земетресения стимулират реакцията на потребителите.”

Акциите също приключиха търговската сесия вчера на зелено благодарение на понижените страхове за инфлацията и засилването на опасенията за рецесия. Индексите S&P 500 и Nasdaq затвориха съответно с 6% и 7% по-високо. В четвъртък индексът на потребителските цени се оказа по-нисък от очакванията на анализаторите и показа 7.7% увеличение на цените на годишна база и 0.4% увеличение през последния месец.

“Тъй като притесненията за рецесия и възможността за финансов шок изпреварват инфлационните тревоги, инвеститорите в облигации може да искат да обмислят “удължаване” на матуритета, а инвеститорите в акции трябва да се подготвят за подновено и продължително рали”, заяви Джим Полсен, главен инвестиционен стратег в The Leuthold Group.

Дори разпродажбите в сряда, при които индексите S&P 500 и Nasdaq Composite затвориха съответно с 2.1 % и 2.5 % по-ниско, трябваше да бъдат по-големи, заяви Николас Колас, съосновател на DataTrek Research.

“Спадът трябваше да е по-силен, като се имат предвид неочакваните резултати от междинните избори и волатилните виртуални валути.  Доверието на инвеститорите обаче се нуждае от положителен катализатор оттук нататък”, каза Колас.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Трейдър, предвидил срива на пазара, споделя нова прогноза


Криптовалутите все още ще трябва да преминат през дълга буря, предупреждават анализаторите.

“Ще отнеме седмици, за да научим пълната степен на това кои фирми са изложени на FTX и какъв процент от средствата на клиентите могат да бъдат възстановени”, каза Том Нат, главен оперативен директор на BitOoda. “FTX все още твърди, че активите надвишават задълженията на клиентите, но тази неликвидност им пречи да размразят тегленията”.

“Макар че [криптовалутите] теоретично са много различни от акциите, много инвеститори държат и двете на едни и същи платформи за търговия за инвеститори на дребно. Следователно рязък спад в стойностите на онлайн валутите може да се разпространи на други, несвързани с тях пазари”, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Крипто кит купи Биткойн на стойност почти $400 милиона при последния спад

По активността на големите притежатели на Биткойн (или т.нар. китове) можем да направим заключение, че бъдещето на криптовалутата изглежда светло.

20.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн ETF на VanEck вече се търгува на най-голямата фондова борса в Австралия

Биткойн ETF на VanEck, вече официално се търгува на основната фондова борса в Австралия ASX и дебютира с активи за приблизително $660,000.

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: MicroStrategy купи Биткойн за над $780 милиона

MicroStrategy за пореден път обяви огромно покупка на Биткойн, след успешното набиране на капитал от конвертируем дълг.

20.06.2024 15:29 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.