НАЧАЛО Други

Политическата пропаганда и рисковете за крипто

03.06.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Политическата пропаганда и рисковете за крипто

Съоснователят на Jupiter, известен на Мяу ("Meow"), наскоро се противопостави на преплитането на политика и криптовалутите.

Той изрази загрижеността си в X (бившия Twitter), критикувайки политическите партии като централизиращи сили и предупреждавайки за корупционното влияние на властта, дори върху добронамерени личности като него.

Мяу подчерта необходимостта от децентрализиране на пазарите за защита срещу политическа намеса в крипто. Той твърди, че прехвърлянето на финансовия контрол от централизираните органи към отделни лица и общности е от съществено значение за разрушаването на вкоренената динамика на властта.

Той гледа на децентрализираните финанси и меме монетите като на мощни инструменти за системна промяна и е предпазлив относно масовото приемане на крипто чрез ETF, страхувайки се, че това може да позволи на традиционните силови структури да доминират децентрализираните технологии.

В по-широк мащаб влиянието на крипто лобирането върху политиката на САЩ е все по-очевидно. Неотдавнашните усилия за повлияване на ключови първични избори в Сената на Демократическата партия в щати като Мичиган и Мериленд имат за цел да създадат благоприятна регулаторна среда за крипто индустрията.

Въпреки сравнително малката си избирателна база, влиянието на крипто върху политиката на САЩ нараства, както се вижда от законодателните успехи и значителните инвестиции в изборите през 2024 г. Това бележи нова ера на сближаване между дигиталните активи и политическия дискурс, със значителни последици за управлението и финансите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.