НАЧАЛО Други

2024 ще бъде годината, в която крипто и глобалните финанси се слеят

03.06.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2024 ще бъде годината, в която крипто и глобалните финанси се слеят

Сергей Назаров, съосновател на Chainlink (LINK), смята, че 2024 г. може да е годината, в която блокчейн технологията и традиционната световна финансова система ще претърпят значително сливане.

По време на речта си на конференцията Consensus 2024 Назаров подчерта огромния потенциал за токенизиране на различни традиционни активи в блокчейн мрежите.

Според Назаров пазарът на активи в момента надхвърля $100 трилиона. Той представи графика, която демонстрира, че значителни класове активи, като дълговия пазар на стойност $2.7 трилиона, пазара на акции на стойност $106 трилиона, глобалните недвижими имоти и деривати, могат да бъдат токенизирани и представени на блокчейн платформи.

Назаров изрази убеждението си, че в крайна сметка всички финансови транзакции ще се извършват по веригата, улеснени от публични блокчейн системи. Той подчерта, че 2024 г. може да отбележи ключова година, в която световната финансова система ще започне да прехвърля своите системи за сетълмент към работа в публични блокчейн мрежи.

Назаров предвижда бъдеще, в което световната стойност, кредитите, дериватите, стоките и различни други активи ще бъдат представени и съставени във веригата, което ще позволи създаването на усъвършенствани финансови продукти в рамките на минути или секунди, а не както е в момента – в рамките на месеци.

Тъй като все повече активи се токенизират, Назаров очаква увеличаване на възможността за композиране, което ще доведе до разработването на все по-сложни финансови инструменти и кошници от активи. Той вярва, че тази година може да бъде повратната точка, в която големите институции да започнат активно да проучват начини за прехвърляне на своите активи и стойност в блокчейн мрежите.

В крайна сметка Назаров прогнозира, че през 2024 г. може да се наблюдава сближаване на блокчейн индустрията и глобалната финансова система в единен “интернет на договорите”, където публичните блокчейн мрежи ще се превърнат в гръбнак за финансовите транзакции и представянето на активите в световен мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.