НАЧАЛО Крипто Крими

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

Chainalysis, компания за блокчейн разследвания и анализи, установи, че 100 ETH от откраднатите средства на Euler са били прехвърлени на адрес, посочен в по-стар хакерски пробив, свързан със Северна Корея. Макар Chainalysis да подозира участието на Северна Корея в хакването на Euler Finance, тя изтъкна възможността за неправилно насочване от други хакери.

Главният изпълнителен директор на Euler Labs е недоволен от хакването на стойност $197 милиона

Главният изпълнителен директор на Euler Labs Майкъл Бентли изрази недоволството си от хакването, разкривайки, че десет отделни одита, проведени в продължение на две години, са гарантирали сигурността на компанията. Въпреки обширните мерки за сигурност, хакерът все пак е успял да намери начин да се възползва от уязвимост в смарт договор на Euler Finance, което е довело до мащабната кражба.

Одити на смарт договори, проведени в Euler Finance

За да гарантира сигурността на своята платформа, Euler Finance премина през одити на смарт договори от различни компании, занимаващи се със сигурност на блокчейн, включително Halborn, Solidified, ZK Labs, Certora, Sherlock и Omnisica. Одитите бяха проведени в периода от май 2021 г. до септември 2022 г. Въпреки одитите, уязвимостта, която позволи на хакера да изтегли средствата, все още е била налице, което подчертава необходимостта от постоянна бдителност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SVB Financial Group обяви несъстоятелност, след като Биткойн скочи с 40% за седмица


Неясно намерение на хакера

Хакерът също така прехвърли 3,000 ETH в сметка на внедрител на Euler, без да разкрие намерението си, но към момента на писане на статията не са извършвани други преводи. Не е ясно дали хакерът е искал да заблуди или наистина е обмислял да приеме наградата на Euler Finance в размер на $20 милиона.

Хакването на Euler Finance подчертава необходимостта от засилени мерки за сигурност и бдителност в крипто пространството. Тъй като индустрията продължава да расте и да се развива, от съществено значение е да останем активни в идентифицирането и намаляването на потенциалните уязвимости, които биха могли да бъдат използвани от хакери.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше арестуван в Черна гора в четвъртък и обвинен по осем точки, включително заговор за измама, измама със стоки, измама с ценни книжа, телеграфна измама, заговор за измама и участие в манипулиране на пазара, според обвинителен акт от 12 страници от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

март 27, 2023 8:00 2 мин. четене

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене