НАЧАЛО Крипто Крими

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

Euler Finance претърпя хак по-рано тази седмица и бяха откраднати $197 милиона.

Във вторник протоколът предложи на хакера награда от 10% ($19.7 милиона) в замяна на връщането на останалите 90% от откраднатите средства. Ако средствата не бяха върнати в рамките на 24 часа, Euler Finance заяви, че ще обяви награда от $1 милион за информация, която да доведе до арестуването на нападателя и връщането на всички средства.

Загубата от $197 милиона е резултат от атака с флаш заеми (flash loan), при която DeFi потребителите заемат големи суми срещу нулево обезпечение и трябва да върнат заемите преди края на транзакцията.

Злонамереният индивид открадна от протокола $136 милиона в стейкнат Етериум (stETH), $34 милиона в USDC, $19 милиона в обвит Биткойн (WBTC) и $8.7 милиона в DAI. След това нападателят прехвърли 1,100 ETH ($1.8 милиона) на Tornado Cash, миксер на криптовалути, за да “изпере” откраднатите средства.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Фед обяви предстоящото стартиране на услуга за незабавни плащания


В петък хакерът изпрати 100 ETH (около $170,500) на портфейл, свързан с хака на Ronin, който има връзка със севернокорейската хакерска група Lazarus Group.

Не е ясно дали хакерът ще върне останалите откраднати средства. ZachXBT предположи, че нападателят може би заблуждава, тъй като преди това е изпратил транзакция към Lazarus.

През април миналата година Министерството на финансите на САЩ добави Lazarus Group към списъка си с набелязани лица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене