НАЧАЛО Биткойн

Плюсовете за Биткойн, ако САЩ и Саудитска Арабия зарежат плановете си за петродолара

11.06.2024 9:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Плюсовете за Биткойн, ако САЩ и Саудитска Арабия зарежат плановете си за петродолара

Биткойн може да се сблъска със значителни плюсове, ако пактът между САЩ и Саудитска Арабия за петро-долара приключи.

Биткойн може да се сблъска със значителни плюсове, ако пактът между САЩ и Саудитска Арабия за петро-долара приключи. Това е година с мащабна реорганизация във финансовата сфера след решението на Саудитска Арабия да не поднови дългосрочното си споразумение за сътрудничество със САЩ, което изтече на 9 юни 2024 г.

Това им осигурява свободата да търгуват с петрол или друг продукт в различни валути като евро, японска йена, а не само в американски долари. Освен това подобен ход може да открие нови хоризонти за крипто транзакциите, тъй като за тях ще се използват дигитални активи като BTC.

Това развитие представлява сериозна промяна в сравнение с петро-доларовата система, която бе създадена през 1972 г., след като САЩ прекъснаха връзката между долара и златото. Прогнозите са, че това ще ускори глобалния упадък на щатския долар – ход, който би могъл значително да благоприятства Биткойн.

Участието на Саудитска Арабия в проекта mBridge – трансгранично изпитание на предстоящата дигитална валута на Китай с участието на техните централни банки – е показателно за намеренията на Саудитска Арабия за икономическа диверсификация. Банката за международни разплащания (BIS) потвърди, че Саудитска Арабия е участвала в целия процес на Project mBridge.

Това усилие включва централните банки на различни държави като Китай, ОАЕ Тайланд и Хонконг, наред с други и други. Според Джош Липски, който работи в Програмата за геоикономика на Атлантическия съвет – директор на отдел „Глобален бизнес и икономика“, заяви:

 „Добавянето на голяма икономика от Г-20 и на най-големия износител на петрол в света го превръща в най-усъвършенствания трансграничен проект за CBDC“.

Известният крипто анализатор Doctor Profit, изрази чрез X:

„Споразумението между САЩ и Саудитска Арабия за петродолара приключва и няма да бъде удължено. Това ще принуди САЩ да отпечатат тонове нови щатски долари!”

Фиатните валути като щатския долар обикновено губят стойност при увеличаване на инфлацията, което кара инвеститорите да търсят сигурни убежища в други активи. Фиксираното предлагане и децентрализираният характер на Биткойн го правят способен да профитира от подобен ход.

Според Doctor Profit Биткойн ще преживее бичи тренд. Той каза:

От този ден нататък доларът ще бъде подложен на сериозен натиск, те ще печатат долари, инфлацията ще се повиши – започнете да търсите злато, BTC , акции и недвижими имоти.“

Въпреки че непосредствените икономически смущения могат да се окажат трудни през този период на преход към еврото; дългосрочните бъдещи перспективи за Биткойн остават бичи.

Предвид нестабилността на традиционните финансови системи, Биткойн поема ролята на хедж срещу инфлацията. Привлекателността му като средство за съхранение на стойност се крие в характеристиките му да бъде децентрализиран и дефлационен, като по този начин предпазва от обезценяване на фиатните валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.