НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Питър Шиф негодува за приемането на Биткойн ETF

ОКТ. 20, 2021 20:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Питър Шиф негодува за приемането на Биткойн ETF

Биткойн критикът Питър Шиф смята, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) трябва да бъде разпусната след нейното одобрение на фючърсен борсово търгуван фонд (ETF) на Биткойн миналата седмица.

"Одобрението на SEC за фючърсен Биткойн ETF е друга причина за премахване на SEC“, каза Шиф в туит на 19-ти октомври.


"Нямам нищо против ETF. Моят проблем е, че биткойнърите ще привличат повече купувачи въз основа на предполагаемото одобрение на Биткойн ETF от страна на правителството.


SEC одобри дългоочаквания Биткойн ETF, който инвестира във фючърсни договори на 15-ти октомври. Борсово търгуваният Биткойн фонд на Proshares стартира на Нюйоркската фондова борса на 19-ти октомври, превръщайки се в първия фючърсен Биткойн ETF в Съединените щати.


Акции на стойност близо $1 милиард смениха собствениците си този първи ден. Цената на акциите се колебае между $40 и $42.15. Търгувайки се под символа BITO, ETF-ът позволява на инвеститорите да купуват актив, който проследява цената на Биткойн (BTC), но без всъщност да притежават директно основния актив.


"Биткойн ETF не съхранява нищо"


Новината за одобрението на ETF стимулира цената на BTC до нов рекорд от $64,124, към момента на писане.


В друг туит, Шиф продължи да хвърля сянка върху BTC. "Сега има нов начин да залагате [играете хазарт] на Биткойн“, подигра се изпълнителният директор на Euro Pacific.


"Всеки, който купува Биткойн, играе хазарт. Но някои комарджии не искат да рискуват да притежават действителни BTC, затова вместо това залагат с фючърси на Биткойн. Сега тези, които не искат да рискуват да купуват фючърсни договори, могат да залагат на фючърсния Биткойн ETF", каза той.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Най-големите печалби в бичия пазар тепърва предстоят


Шиф веднага получи реакция от Биткойн максималистите в Twitter - нещо, което не е необичайно за него. Посочвайки незнанието на Шиф, Рахул Суд, инвеститор в криптовалути и създател на Microsoft Ventures, попита:


Смятате ли, че ETF търговията със злато е по-добра? Никой не знае колко злато има. Търгува се предимно на хартия, има тонове фалшиво злато, няма начин за проследяване, няма горна граница (буквално) и т.н. Златото е бедствие.


Шиф, даде относително неубедителен отговор. "Никой не знае точно колко злато тепърва ще бъде открито, но ние знаем, че е оскъдно", отвърна той и добави:


Също така имаме доста добра оценка за това, което е над земята. Златният ETF всъщност съхранява физическо злато. ETF на Биткойн не съхранява нищо.


Опасенията на Шиф относно фючърсния Биткойн ETF се споделят от някои в крипто индустрията. Например крипто анализаторът Уили Ву предположи, че ETF може да навреди на инвеститорите на дребно, тъй като дава предимство на институционалните инвеститори като хедж фондовете.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има още един спад при Биткойн преди значителни печалби, твърди анализатор

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима 'Capo'. казва на своите 236,900 последователи в Twitter, че според него Биткойн (BTC) ще падне под $30,000, преди да се възстанови.BTC се търгува около $36,4...
ЯНУ. 27, 2022 00:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда най-лошия сценарий за Биткойн

Коуен казва на своите 700,000 абонати в YouTube, че потенциалният най-лош сценарий за Биткойн през следващите няколко месеца се основава на 200-седмичната плъзгаща се средна стойност на крипто актива,...
ЯНУ. 26, 2022 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света