НАЧАЛО Други

Песимистичните прогнози на експертите за американската икономика

октомври 30, 2023 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Песимистичните прогнози на експертите за американската икономика

Предлагаме ви 10 неотдавнашни изказвания на видни личности относно настоящата икономическа ситуация, които са коригирани с цел краткост и яснота.

  • Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla:

Вярвам, че все още има значителни предизвикателства в ситуацията с лошите кредити. Търговските недвижими имоти очевидно са в тежко положение. Не казвам, че нещата ще бъдат лоши, но има такава възможност. Дори най-добре подготвените ще се сблъскат с трудности в бурни макроикономически условия.

  • Джереми Грантъм, съосновател и дългосрочен инвестиционен стратег на GMO:

Моите очаквания са, че ще преживеем рецесия. Тежестта й остава несигурна, но тя може да продължи и през следващата година.

  • Дейвид Розенберг, президент на Rosenberg Research:

Готов съм да призная, че рецесията е отложена, а не предотвратена. Тази рецесия е на хоризонта през следващите няколко тримесечия, а не години. Аз съм поразен, но решителен и не съм готов да отстъпя.

  • Леон Купърман, главен изпълнителен директор на Omega Advisors:

Твърдя, че фактори като цените на петрола, силният долар, количественото затягане и политиката на Федералния резерв ще ни доведат до рецесия. Трябва да въведем ред в делата си, защото в противен случай сме се запътили към криза.

  • Дейвид Соломон, главен изпълнителен директор на Goldman Sachs:

Все още смятам, че има забавяне на ефектите от затягането на мерките. През следващите две-четири тримесечия ще видим по-ясно изразено въздействие, което ще доведе до забавяне в някои сектори. Геополитическото напрежение в световен мащаб ескалира – войната в Украйна, продължаващото напрежение в Китай, а сега и конфликтът в Близкия изток. Като цяло нивата на риск са по-високи, отколкото сме виждали от доста време насам.

  • Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock:

Ако тези проблеми останат нерешени, това вероятно означава повече глобален тероризъм, което ще доведе до увеличаване на несигурността. Това води до по-страхливо и по-малко обнадеждено общество, което от своя страна води до икономическо свиване.” (Финк има предвид предимно конфликта между Израел и Хамас.)

  • Стивън Шварцман, главен изпълнителен директор на Blackstone:

Преминаваме от пик и започваме спад. Това ме навежда на мисълта, че следващата година може да не е толкова обещаваща, но след това ще достигнем дъното и ще започнем подем.

  •  Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan:

Това е може би най-опасният период, пред който светът е бил изправен от десетилетия насам.

  • Харли Басман, управляващ партньор в Simplify Asset Management:

Очаквам рецесията да настъпи след около година.” (Басман подчертава потенциалните последици, когато през 2024 г. голям брой компании трябва да рефинансират дълговете си при много по-високи лихвени проценти).

  • Рей Далио, основател на Bridgewater Associates:

“Като се има предвид времевият хоризонт и очакваните парични политики, тяхното въздействие върху света ще бъде значително. Когато оценяваш глобалните различия, е трудно да бъдеш оптимист. Наскоро Далио оцени 50% риск от избухване на световна война в рамките на следващото десетилетие.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.