НАЧАЛО Други

Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

септември 25, 2022 14:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

Според доклад, публикуван в петък от The Washington Post, Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ, е стартирал нова програма за преглед на различни криптовалути и определяне на заплахите, които те могат да представляват за националната сигурност.

Агенцията за перспективни изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA), която е измислила такива променящи света технологии като интернет, метеорологични спътници, GPS, безпилотни самолети и гласови интерфейси, ще се съсредоточи върху картографирането на огромния крипто пазар. Агенцията е наела компанията за анализ на данни за дигитални активи Inca Digital да работи по гореспоменатия проект, който се очаква да продължи около една година.

Според главния изпълнителен директор на Inca Digital Адам Заразински неговата фирма ще помогне на правителството да разбере по-добре как функционират блокчейн мрежите.

Сътрудничеството има за цел също така да улесни откриването на измами с криптовалути и измамни търговски дейности. Проектът има за цел да подкопае усилията на нелоялните режими и престъпниците, които разчитат на дигитални активи за извършване на незаконни дейности.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути


Tornado Cash, широко използван миксер за монети, базиран на Етериум, беше санкциониран от Министерството на финансите на САЩ в началото на август. Инструментът за смесване на транзакции е бил използван от севернокорейски хакери, за да изперат средства, откраднати от множество известни крипто проекти по-рано тази година.

По-рано този месец правителството на САЩ успя да възстанови част от средствата, откраднати от играта Axie Infinity от Lazarus Group.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.