НАЧАЛО Други

Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

септември 25, 2022 14:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

Според доклад, публикуван в петък от The Washington Post, Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ, е стартирал нова програма за преглед на различни криптовалути и определяне на заплахите, които те могат да представляват за националната сигурност.

Агенцията за перспективни изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA), която е измислила такива променящи света технологии като интернет, метеорологични спътници, GPS, безпилотни самолети и гласови интерфейси, ще се съсредоточи върху картографирането на огромния крипто пазар. Агенцията е наела компанията за анализ на данни за дигитални активи Inca Digital да работи по гореспоменатия проект, който се очаква да продължи около една година.

Според главния изпълнителен директор на Inca Digital Адам Заразински неговата фирма ще помогне на правителството да разбере по-добре как функционират блокчейн мрежите.

Сътрудничеството има за цел също така да улесни откриването на измами с криптовалути и измамни търговски дейности. Проектът има за цел да подкопае усилията на нелоялните режими и престъпниците, които разчитат на дигитални активи за извършване на незаконни дейности.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути


Tornado Cash, широко използван миксер за монети, базиран на Етериум, беше санкциониран от Министерството на финансите на САЩ в началото на август. Инструментът за смесване на транзакции е бил използван от севернокорейски хакери, за да изперат средства, откраднати от множество известни крипто проекти по-рано тази година.

По-рано този месец правителството на САЩ успя да възстанови част от средствата, откраднати от играта Axie Infinity от Lazarus Group.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене