НАЧАЛО Други

Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

25.09.2022 14:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

Според доклад, публикуван в петък от The Washington Post, Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ, е стартирал нова програма за преглед на различни криптовалути и определяне на заплахите, които те могат да представляват за националната сигурност.

Агенцията за перспективни изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA), която е измислила такива променящи света технологии като интернет, метеорологични спътници, GPS, безпилотни самолети и гласови интерфейси, ще се съсредоточи върху картографирането на огромния крипто пазар. Агенцията е наела компанията за анализ на данни за дигитални активи Inca Digital да работи по гореспоменатия проект, който се очаква да продължи около една година.

Според главния изпълнителен директор на Inca Digital Адам Заразински неговата фирма ще помогне на правителството да разбере по-добре как функционират блокчейн мрежите.

Сътрудничеството има за цел също така да улесни откриването на измами с криптовалути и измамни търговски дейности. Проектът има за цел да подкопае усилията на нелоялните режими и престъпниците, които разчитат на дигитални активи за извършване на незаконни дейности.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути


Tornado Cash, широко използван миксер за монети, базиран на Етериум, беше санкциониран от Министерството на финансите на САЩ в началото на август. Инструментът за смесване на транзакции е бил използван от севернокорейски хакери, за да изперат средства, откраднати от множество известни крипто проекти по-рано тази година.

По-рано този месец правителството на САЩ успя да възстанови част от средствата, откраднати от играта Axie Infinity от Lazarus Group.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Петрол: Прогноза за цената на Брент в краткосрочен план

В неотдавнашен анализ брокерската компания Emkay прогнозира, че цените на петрола сорт “Брент” ще се колебаят между $83 и $92 за барел в краткосрочен план, в очакване на допълнителна оценка.

23.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.