НАЧАЛО Алткойни

Пазарният дял на Tether (USDT) намалява

септември 30, 2022 17:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарният дял на Tether (USDT) намалява

Макар че USDT отбеляза спад в пазарния си дял през 2022 г. досега стабилната монета все още запазва мястото си на върха, като USDC остава на второ място.

Според последния седмичен доклад на Arcane Research делът на USDT на пазара на стабилни монети вече е спаднал до 45% през тази година.

Пазарният дял тук се отнася до процента от общата пазарна капитализация, за който допринася въпросната стабилна монета. За всяка криптовалута пазарната капитализация се изчислява, като се умножи броят на монетите в циркулиращото предлагане с цената на криптовалутата.

И тъй като основните стабилни монети са обвързани с долара, пазарната им капитализация в щатски долари е просто равна на общото им предлагане в обращение. Eто една графика, която показва как се е променил пазарният дял на различните стабилни монети през 2022 г. досега:

Както можете да видите на горната графика, още в началото на тази година USDT съставляваше 49% от общата пазарна капитализация на стабилните монети. Оттогава обаче валутата е намалила пазарния си дял с 4%.

Според доклада, много анализатори смятат, че USDC може да измести USDT на фона на силното представяне на мрежата през 2021 г.

Монетата все пак пренесе инерцията си през тази година, като нарасна от 27% в началото до 35% към юни. Това увеличение обаче се дължеше най-вече на срива на Terra USD (UST), който накара инвеститорите да се насочат към USD Coin, тъй като тя е по-сигурна и регулирана стабилна монета.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои


След като достигна връх от 37% през юли, криптовалутата отбеляза известен спад, който доведе пазарния ѝ дял до едва 33% днес. Само през последните 30 дни пазарната капитализация на USDC намаля с 5.5%.

За същия период USDT по-скоро отбеляза увеличение от 1%. Това че USD Coin губи темпото си напоследък, означава, че е малко вероятно да изпревари Tether в оставащото време до края на тази година.

Стабилна валута, която отбеляза забележителен напредък през тази година, е BUSD на Binance, която подобри дела си от 9% през януари до 14% сега.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Може ли Dogecoin да достигне $1? Wall Street Memes засенчва $DOGE

Dogecoin се радва на огромно доверие от Илон Мъск и много крипто фенове. Това беше и първата меме криптовалута, която успя да покори света, а в известен период от време дори логото на Twitter беше снимка на DOGE.

май 30, 2023 18:00 4 мин. четене

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.