НАЧАЛО Алткойни

Пазарната капитализация на синтетичния долар на Ethena надхвърли $2.66 милиарда

24.05.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарната капитализация на синтетичния долар на Ethena надхвърли $2.66 милиарда

Синтетичният долар на Ethena, USDe, стана свидетел на забележителен скок в пазарната капитализация, надхвърляйки $2.66 милиарда.

Този подем се подхранва от вълнението около неотдавнашното одобрение на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Нарастването на пазарната капитализация на USDe корелира с увеличаването на открития интерес към Етериум на борсите и повишаването на лихвите за постоянно финансиране.

На 20 май пазарната капитализация на USDe беше около $2.45 милиарда, докато ETF анализаторите на Bloomberg Ерик Балчунас и Джеф Сейфрат повишиха шансовете SEC да одобри спот Етериум ETF до 75%. Оттогава пазарната капитализация на USDe е нараснала със $100 милиона, което представлява увеличение от 4% през последните три дни, достигайки $2.66 милиарда към момента на писане на статията.

Този тласък може отчасти да се отдаде на повишената привлекателност на доходността от стейкинг на USDe, която се повиши значително от 27.55% на 14 май до 37.2% към момента на писане на статията.

Одобрението на SEC за всичките осем спот ETF в четвъртък бележи важен крайъгълен камък, позволяващ търговия с Етериум на Уолстрийт. Одобрените средства включват предложенията на Grayscale, Bitwise, iShares, VanEck, ARK/21, Invesco, Fidelity и Franklin Templeton.

Според Гай Йънг, основател на Ethena Labs, скокът на открития лихвен процент и процентите на финансиране се очаква да осигурят силна подкрепа за Ethena. Средните лихвени проценти за безсрочно финансиране на пазара скочиха от под 7% на 20 май до над 35% за по-малко от осем часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потенциални алткойн кандидати за airdrop и листинг на Binance

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро прогнозира няколко алткойн проекта, които скоро може да бъдат добавени на Binance.

22.06.2024 13:41 1 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

2 AI Криптовалути, които имат забележителен потенциал за печалби

AI алткойните често остават незабелязани на пазара поради скорошната си поява в крипто сектора.

22.06.2024 11:00 2 мин. четене

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.