НАЧАЛО Биткойн

Ще повлияе ли Mt. Gox на цената на Биткойн?

25.08.2022 10:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще повлияе ли Mt. Gox на цената на Биткойн?

Популярен крипто анализатор изясни  възможното въздействие на предстоящите плащания от Mt.Gox върху стойността на Биткойн.

Стотици хиляди токени могат да наводнят пазара

Вече несъществуващата борса Mt. Gox се срина през 2014 г., след като беше хакната от нападател, който открадна 850,000 BTC на стойност около $500 милиона по това време.
През юли синдикът на Mt. Gox обяви, че несъществуващата борса планира скоро да извърши плащания към бивши клиенти в съответствие с плана за обезщетяване при фалит, което подхрани опасенията, че Биткойн монети могат да наводнят пазара.

Но псевдонимният водещ на предаването Coin Bureau в YouTube е на мнение, че изплащанията няма да окажат голямо влияние върху цената на BTC.

Много хора се притесняват, че това може да създаде голям натиск за продажби, което очевидно ще понижи цените на криптовалутите. Сега, аз лично не мисля, че това е твърде голям проблем, поне със сигурност не е нещо, за което да се притеснявам особено.

И има няколко причини за това. Първо, почти съм сигурен, че голяма част от тези BTC са били закупени преди доста време от институции, китове, други инвеститори с висока нетна стойност, вероятно за жълти стотинки от тези потребители на Mt. Gox. Така че, когато тези BTC най-накрая бъдат отключени, те всъщност вече ще са били купени от тези други субекти.

Анализаторът също така смята, че по-голямата част от притежателите ще изберат да задържат своите BTC, тъй като Биткойн е много под историческия си връх. Той прогнозира, че пазарът ще претърпи известен натиск от страна на продавачите, но не в значителна степен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.