НАЧАЛО Други

Пазaрите на петрол пред неочаквани промени – цените могат да започнат да падат

06.02.2024 14:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазaрите на петрол пред неочаквани промени – цените могат да започнат да падат

Цената на суровия петрол тип Brent, която започна миналата седмица с висока цена от $84 за барел, отбеляза значителен спад до $77 в петък, което представлява намаление от 8%.

Тази промяна настъпи на фона на различни неблагоприятни събития, както твърдят от Növekedés.hu. Според анализа, предоставен от икономическия портал, тази низходяща тенденция може скоро да се отрази в промени в цените на бензина в Унгария.

Заслужава да се отбележи, че през изминалата седмица и двата основни петролни бенчмарка – WTI (West Texas Intermediate) и Brent – отбелязаха най-значителните си седмични понижения на цените от ноември насам.

Вследствие на това цените се върнаха към нивата от средата на януари, което на практика обезсили последвалото увеличение.

Новините, повлияли на петролния пазар, не бяха особено оптимистични: продължават да съществуват предизвикателства при транзита през Червено море и Суецкия канал поради потенциални намеси на САЩ, а ракетните действия на Иран могат да нарушат доставките на петрол от Персийския залив, както е обобщено в анализа.

Според информацията, въпреки че многобройни участници трупат запаси на фючърсния пазар, предлагането не е намаляло, което вероятно допринася за настоящия спад на цените.

Освен това Съединените щати са най-големият производител на петрол, като обикновено увеличават добива си в годините на президентски избори (включително през 2024 г.), въпреки че се стремят да поддържат максимален добив от началото на руско-украинския конфликт преди две години.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Новите санкции може да навредят на търговията с петрол между Русия и Индия

Според източници на Reuters неотдавнашните санкции на Вашингтон срещу Москва предизвикват безпокойство в индийския енергиен сектор по отношение на търговията с Русия.

29.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.