Home

Партньорството на Русия и Саудитска Арабия разтърсва световния петролен пазар

23.04.2023 12:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Партньорството на Русия и Саудитска Арабия разтърсва световния петролен пазар

Ролята на щатския долар в световната търговия намалява. След девалвацията на британския паунд по време на Първата и Втората световна война щатският долар се превърна в широко приета световна резервна валута.

Сега обаче много държави постепенно намаляват зависимостта си от щатския долар.

Според последния доклад на Ройтерс, президентът на Русия, Владимир Путин и престолонаследникът на Саудитска Арабия, Мохамед бин Салман, са провели телефонен разговор, в който са обсъдили споразумението на ОПЕК+ за ограничаване на производството на петрол.

По време на разговора Путин и престолонаследникът са изразили задоволството си от нивото на сътрудничество между техните две държави за стабилизиране на световния петролен пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Обещаващо бъдеще в дългосрочен план, но не и без предизвикателства


В съобщението на Кремъл за дискусията се посочва, че разговорът е бил приятелски, конструктивен и информативен и че двамата са се договорили да установят контакти в конкретни области на сътрудничество.

Освен това беше съобщено, че Саудитска Арабия купува руски петрол на рекордни нива и след това го изпраща на европейския пазар, за да избегне санкциите на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

6 Отговори на “Партньорството на Русия и Саудитска Арабия разтърсва световния петролен пазар”
  1. Макс,

    Да живее Император Владимир Владимирович Путин!!!Да го духат малоумните кравари,с техните санкции!

  2. Време е долара миризлив , печатан ,налаган и натрапван да стане за тоалетна хартия

  3. Пико,

    В цялата вековна история на САЩ това им е най гениалния ход.Печатат си хартийки с които копуват всякакви стоки по света,а получилите хартийките са принудени с тях да копуват американски стоки с което печалбата на ФАЩ е двойна.В момента когато това се промени ФАЩ са фалирали с всякакви последствия за тях.

  4. Бат Венци,

    Largo е миризлива панелна циганка ,фенка на Путлер който отдавна умря! Само простолюдието не е наясно,че Путкин го няма,а това дори не са му и двойници!🤣

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.