НАЧАЛО Други

Партньорството на Русия и Саудитска Арабия разтърсва световния петролен пазар

април 23, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Партньорството на Русия и Саудитска Арабия разтърсва световния петролен пазар

Ролята на щатския долар в световната търговия намалява. След девалвацията на британския паунд по време на Първата и Втората световна война щатският долар се превърна в широко приета световна резервна валута.

Сега обаче много държави постепенно намаляват зависимостта си от щатския долар.

Според последния доклад на Ройтерс, президентът на Русия, Владимир Путин и престолонаследникът на Саудитска Арабия, Мохамед бин Салман, са провели телефонен разговор, в който са обсъдили споразумението на ОПЕК+ за ограничаване на производството на петрол.

По време на разговора Путин и престолонаследникът са изразили задоволството си от нивото на сътрудничество между техните две държави за стабилизиране на световния петролен пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Обещаващо бъдеще в дългосрочен план, но не и без предизвикателства


В съобщението на Кремъл за дискусията се посочва, че разговорът е бил приятелски, конструктивен и информативен и че двамата са се договорили да установят контакти в конкретни области на сътрудничество.

Освен това беше съобщено, че Саудитска Арабия купува руски петрол на рекордни нива и след това го изпраща на европейския пазар, за да избегне санкциите на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

6 Отговори на “Партньорството на Русия и Саудитска Арабия разтърсва световния петролен пазар”
  1. Макс,

    Да живее Император Владимир Владимирович Путин!!!Да го духат малоумните кравари,с техните санкции!

  2. Време е долара миризлив , печатан ,налаган и натрапван да стане за тоалетна хартия

  3. Пико,

    В цялата вековна история на САЩ това им е най гениалния ход.Печатат си хартийки с които копуват всякакви стоки по света,а получилите хартийките са принудени с тях да копуват американски стоки с което печалбата на ФАЩ е двойна.В момента когато това се промени ФАЩ са фалирали с всякакви последствия за тях.

  4. Бат Венци,

    Largo е миризлива панелна циганка ,фенка на Путлер който отдавна умря! Само простолюдието не е наясно,че Путкин го няма,а това дори не са му и двойници!🤣

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.