НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Обещаващо бъдеще в дългосрочен план, но не и без предизвикателства

април 22, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Обещаващо бъдеще в дългосрочен план, но не и без предизвикателства

Майк Макглоун, старши комодити анализатор в Bloomberg смята, че Биткойн има обещаващо бъдеще в дългосрочен план.

В неотдавнашно интервю за “Stansberry Research”, Макглоун изрази бичите си възгледи към Биткойн, но предупреди, че рисковите активи, включително водещата криптовалута, могат да бъдат изправени пред големи предизвикателства в бъдеще.

Анализаторът посочи определеното намаляване на предлагането на Биткойн и ранното му приемане като основни причини за своя оптимизъм и смята, че е от съществено значение, за да бъдем бичи настроени към флагманската криптовалута за напред във времето.

Макглоун призна, че неотдавнашните повишения на цената на Биткойн вероятно се дължат на мечото пазарно рали. Той смята, че ако други корелирани активи започнат да намаляват стойността си поради рецесия, Биткойн ще последва примера им. Анализаторът прогнозира, че Биткойн вероятно ще бъде първият, който ще поведе при спад на пазарите, тъй като все още е рисков актив.

Към момента на писане на статията, текущата пазарна стойност на Биткойн възлиза на $27,300.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Биткойн ще продължи да расте – Робърт Кийосаки


Въпреки първоначалната си търговска стойност от приблизително $16,500 в началото на годината, дигиталната валута отбеляза почти 90% увеличение на стойността си, достигайки връх от около $31,000 по-рано през април 2023 г.

Макглоун обаче е на мнение, че в бъдеще Биткойн ще функционира като сигурна инвестиция, подобно на златото и дългосрочните облигации. Важно е обаче да се отбележи, че актива ще продължи да бъде обвързан с определено ниво на риск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.