НАЧАЛО Други

Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

21.05.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг обяви стратегическо партньорство с Dell Technologies за разширяване на AI възможностите до по-широк кръг клиенти, което ще позволи на бизнеса да създаде свои собствени „фабрики за изкуствен интелект“.

Говорейки на конференцията на Dell в Лас Вегас, Хуанг подчерта, че това сътрудничество не е свързано само с доставката на хардуер, а с осигуряването на цялостна AI инфраструктура, която е сложна и всеобхватна.

Dell, основен доставчик на компютърна инфраструктура за правителствени агенции и предприятия, допълва фокуса на Nvidia върху операторите на центрове за данни като Microsoft, Meta, Amazon и Alphabet. Това партньорство има за цел да стимулира търсенето на продуктите на Nvidia, като оборудва агенциите и предприятията с необходимите инструменти за AI разработка, използвайки възможностите на Dell за съхранение, мрежи и изчисления.

Хуанг изтъкна начинанието на Nvidia в областта на софтуерните инструменти, компютърния дизайн и AI моделите, което улеснява напредъка в различни области като откриването на лекарства и корабостроенето.

В допълнение към партньорството им Dell представи нови персонални компютри, оптимизирани за AI задачи. Nvidia, водещ продавач на ускорители за изкуствен интелект, се въздържа да потвърди дали ще навлезе на пазара на процесори – потенциален ход, който може да я позиционира срещу Intel, AMD и Qualcomm.

Това партньорство бележи значителна стъпка в демократизирането на възможностите на AI в различни сектори, като използва силните страни както на Nvidia, така и на Dell.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.