НАЧАЛО Други

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

21.05.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

Минцберг, който преди това е бил глобален ръководител на отдела за стратегии в Goldman Sachs Assets and Wealth Management, носи богат опит от работата си в Apollo Global Management, Invesco, BlackRock и McKinsey & Co.

Академичният му опит включва MBA от Харвардския университет и бакалавърска степен по компютърно и индустриално инженерство от Федералния университет на Бразилия.

Тази промяна в ръководството идва в момент, когато Grayscale е изправена пред значителни предизвикателства, а именно изтичане на $17 милиарда от нейния Биткойн тръст, което контрастира с притока на $30 милиарда от конкурентите.

Преходът следва одобрението на спот Биткойн ETF през януари, които привлякоха значителни институционални инвестиции и се разглеждат като ключова точка за навлизане на традиционните финанси в криптовалутите.

Бари Силбърт, основател на Digital Currency Group, компанията майка на Grayscale, изрази увереност в способността на Минцберг да стимулира растежа на компанията. Назначението на новият главен изпълнителен директор се разглежда като стратегически ход за привеждане на предложенията на Grayscale в съответствие с очакванията на традиционните финанси, което ще увеличи конкурентното ѝ предимство.

Минцберг е натоварен със задачата да обърне тенденцията на отлив и да се възползва от новите пазарни възможности. Очаква се неговото ръководство да подсили продуктовите предложения на Grayscale и да стабилизира компанията в условията на динамичен пазарен пейзаж, позиционирайки я за бъдещ успех в сектора за управление на криптоактиви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.