НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Ще стигнем $149,000 около следващия халвинг – Pantera Capital

ноември 16, 2022 12:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Ще стигнем $149,000 около следващия халвинг – Pantera Capital

Криптофондът Pantera Capital твърди, че следващия халвинг на Биткойн (BTC) ще предизвика биче рали, което ще започне в началото на 2024 г.

Pantera Capital е американски крипто хедж фонд, основан от Дан Морхед през 2013 г. Към момента това е най-големият крипто хедж фонд по обем на средствата под управление.

Главният изпълнителен директор на Pantera Capital Дан Морхед и други ръководители казват на инвеститорите, че цената на Биткойн вероятно ще достигне дъно през ноември и ще набере скорост преди следващия халвинг.

Халвингът на Биткойн е, когато възнагражденията на миньорите за блокове се намаляват наполовина и в резултат на това предлагането се свива. 

В миналото цената на Биткойн се е повишавала преди и след тези събития. Следващото такова се очаква април 2024 г. Това създава очакването, че ще прекараме 2023 г. в консолидация.

В исторически план Биткойн е достигал дъно 477 дни преди халвинга, покачвал се е, преди събитието, и след това е избухвал нагоре. Ралитата след халвинг са били средно 480 дни – от халвинг до върха на този следващ бичи цикъл. 

Ако историята се повтори, цената на Биткойн ще достигне своя минимум на 30 ноември 2022 г. След това бихме станали свидетели на рали в началото на 2024 г. и след това на силно рали след действителния халвинг. Следващата графика показва какво може да се случи, ако Биткойн повтори представянето около предишните халвинг събития.

btchalving


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто инвеститорите купуват спада – CoinShares


Pantera прогнозира, че цената на Биткойн ще се покачи до $36,000 преди следващия халвинг на цената, което се очаква да се случи през март 2024 г., а след това ще продължи да се движи до $149,000.

Халвингът през 2020 г. намали предлагането на нови биткойни с 43% спрямо предишния халвинг. То оказа 23% по-голямо въздействие върху цената. Следващият халвинг се очаква да се случи на 2024 г. Тъй като повечето биткойни вече са в обращение, всеки халвинг ще бъде почти точно наполовина по-малко намаление спрямо предходното. Ако историята се повтори, при следващия халвинг Биткойн ще поскъпне до $36,000 преди него и $149,000 след него.

bitcoin

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.