НАЧАЛО Биткойн

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

23.02.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

Крюгер уверено твърди, че Биткойн е на прага да се утвърди като основен компонент в традиционния инвестиционен 60/40 портфейл, оспорвайки трайното надмощие на златото като предпочитан хедж срещу инфлацията.

Той твърди, че Биткойн, който може да се похвали с впечатляващи резултати от 15 години, представя убедителен разказ за растеж, независим от корелацията с S&P 500, като по този начин привлича инвеститорите, които търсят както диверсификация, така и възможности за растеж.

Гледната точка на Крюгер намира отзвук и от хора като Ерик Балчунас, старши ETF анализатор, оприличава Биткойн ETF на “горещия сос” на портфейлите – динамично допълнение към стабилната, но бавно развиваща се основна инвестиционна стратегия 60/40.

Бързото възприемане на Биткойн ETF-ите подчертава нарастващото предпочитание към дигиталните активи пред техните традиционни аналози.

След като 10-те най-големи Биткойн ETF, включително GBTC, отбелязаха двукратно увеличение на нетните кумулативни потоци и надхвърлиха $3 милиарда само за три дни след пускането си на пазара, инерцията зад Биткойн е несъмнена. Този скок рязко контрастира с траекторията, наблюдавана при ETF-ите за злато, които достигат подобни върхове.

Адам Бек, главен изпълнителен директор на Blockstream, сподели подобно мнение, като прогнозира зашеметяваща оценка от $700,000 за Биткойн, ако той успее да завладее пазарната капитализация на златото – сценарий, който би означавал историческо пренасочване на инвестиционния капитал от златото към Биткойн.

Сред тези пламенни одобрения на Биткойн се появяват и гласове, които се застъпват за балансирана перспектива. Чарли Морис, опитен анализатор, ни напомня за трайното значение на златото през хилядолетията, което служи като устойчив паричен актив.

Той твърди, че златото и Биткойн изпълняват различни роли в рамките на инвестиционния портфейл, като златото е позиционирано като актив, който не носи риск, а Биткойн – като компонент, който носи риск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.