НАЧАЛО Други

От $17 милиарда до $100,000: Как Сам Банкман-Фрийд загуби цяло състояние

ноември 30, 2022 19:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
От $17 милиарда до $100,000: Как Сам Банкман-Фрийд загуби цяло състояние

Сам Банкман-Фрийд (SBF), бивш главен изпълнителен директор и основател на фалиралата криптоборса FTX, е загубил по-голямата част от нетното си състояние в размер на $17 милиарда.

В неотдавнашно интервю за Axios Банкман-Фрийд твърди, че в момента има около $100,000 в банковите си сметки, което е с 99% по-малко от нетната му стойност от около $17 милиарда в началото на ноември, въз основа на изчисления на Bloomberg.

Имам ли право да казвам отрицателно число?“, каза той, когато го попитаха за личните му финанси. “Имам предвид, че нямам представа. Не знам. Последно проверих, че имам $100,000 в банковата си сметка“, каза той. “Това е сложно. По принцип всичко, което имах, беше свързано само с компанията“.

Според профила на SBF във Forbes по-голямата част от богатството му е била обвързана със собствеността върху около половината от FTX и дял от нейните FTT токени. Върхът на богатството му се оценява на $26.5 милиарда.

След срива на FTX агенция Bloomberg нарече загубата на богатството на SBF “едно от най-големите унищожения на богатство в историята”.

Банкман-Фрийд притежава около 70% от американския бизнес на FTX, който сега на практика е безполезен. Неговият дял в онлайн брокерската компания Robinhood, оценяван преди това на повече от $500 милиона, беше премахнат от изчисленията на Bloomberg, след като в новините се появи информация, че делът е държан чрез Alameda и може да е бил използван като обезпечение за заеми.

SBF казва, че регулацията е можела да помогне за предотвратяване на краха на FTX

Междувременно Банкман-Фрийд заяви, че правилното регулиране е можело да помогне за предотвратяване на срива на FTX като заяви, че би желал “да има някой, който да не съм аз, който да отговаря за управлението на конфликтите на интереси”.

Мисля, че едно от нещата е… ако погледнете отчетността и приложенията на CFTC, това щеше да бъде изключително полезно тук по отношение на международната строгост“, каза SBF.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Един алткойн грабна вниманието на успешен трейдърски бот


Всъщност той е бил подложен на изключителна критика за управлението си на FTX и средствата на потребителите. Джеймс Бромли, съдружник в Sullivan & Cromwell, който представлява FTX, заяви по време на делото за несъстоятелност в Делауеър миналата седмица, че борсата е била управлявана като личен феод на Сам Банкман-Фрийд.

Както бе съобщено, FTX е предоставила назаем активи на клиенти на стойност $10 милиарда, за да финансира рискови залози на свързаната с нея фирма за търговия Alameda Research. Тъй като активите на клиентите на FTX възлизат на $16 милиарда, борсата е предоставила назаем повече от половината от средствата на клиентите си.

Съжалявам, че не съм бил по-внимателен… Очевидно е, че дълбоко съжалявам за това. Бях се съсредоточил върху обема, а не върху позициите за баланси“, заяви SBF. “Трябваше да бъда по-отговорен и да следя повече какво се случва“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.