НАЧАЛО Други

От $17 милиарда до $100,000: Как Сам Банкман-Фрийд загуби цяло състояние

ноември 30, 2022 19:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
От $17 милиарда до $100,000: Как Сам Банкман-Фрийд загуби цяло състояние

Сам Банкман-Фрийд (SBF), бивш главен изпълнителен директор и основател на фалиралата криптоборса FTX, е загубил по-голямата част от нетното си състояние в размер на $17 милиарда.

В неотдавнашно интервю за Axios Банкман-Фрийд твърди, че в момента има около $100,000 в банковите си сметки, което е с 99% по-малко от нетната му стойност от около $17 милиарда в началото на ноември, въз основа на изчисления на Bloomberg.

Имам ли право да казвам отрицателно число?„, каза той, когато го попитаха за личните му финанси. „Имам предвид, че нямам представа. Не знам. Последно проверих, че имам $100,000 в банковата си сметка„, каза той. „Това е сложно. По принцип всичко, което имах, беше свързано само с компанията„.

Според профила на SBF във Forbes по-голямата част от богатството му е била обвързана със собствеността върху около половината от FTX и дял от нейните FTT токени. Върхът на богатството му се оценява на $26.5 милиарда.

След срива на FTX агенция Bloomberg нарече загубата на богатството на SBF „едно от най-големите унищожения на богатство в историята“.

Банкман-Фрийд притежава около 70% от американския бизнес на FTX, който сега на практика е безполезен. Неговият дял в онлайн брокерската компания Robinhood, оценяван преди това на повече от $500 милиона, беше премахнат от изчисленията на Bloomberg, след като в новините се появи информация, че делът е държан чрез Alameda и може да е бил използван като обезпечение за заеми.

SBF казва, че регулацията е можела да помогне за предотвратяване на краха на FTX

Междувременно Банкман-Фрийд заяви, че правилното регулиране е можело да помогне за предотвратяване на срива на FTX като заяви, че би желал „да има някой, който да не съм аз, който да отговаря за управлението на конфликтите на интереси“.

Мисля, че едно от нещата е… ако погледнете отчетността и приложенията на CFTC, това щеше да бъде изключително полезно тук по отношение на международната строгост„, каза SBF.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Един алткойн грабна вниманието на успешен трейдърски бот


Всъщност той е бил подложен на изключителна критика за управлението си на FTX и средствата на потребителите. Джеймс Бромли, съдружник в Sullivan & Cromwell, който представлява FTX, заяви по време на делото за несъстоятелност в Делауеър миналата седмица, че борсата е била управлявана като личен феод на Сам Банкман-Фрийд.

Както бе съобщено, FTX е предоставила назаем активи на клиенти на стойност $10 милиарда, за да финансира рискови залози на свързаната с нея фирма за търговия Alameda Research. Тъй като активите на клиентите на FTX възлизат на $16 милиарда, борсата е предоставила назаем повече от половината от средствата на клиентите си.

Съжалявам, че не съм бил по-внимателен… Очевидно е, че дълбоко съжалявам за това. Бях се съсредоточил върху обема, а не върху позициите за баланси„, заяви SBF. „Трябваше да бъда по-отговорен и да следя повече какво се случва„.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене