НАЧАЛО Алткойни

Освен Solana, друг блокчейн изгрява на арената на меме криптовалутите

03.05.2024 1:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Освен Solana, друг блокчейн изгрява на арената на меме криптовалутите

Според информацията са се появили доста спекулации около общностните монети на Avalanche (AVAX) през последните два месеца.

Общностната монета е вид криптовалута, която повишава децентрализацията в крипто сферата. Тя функционира чрез общност от потребители, като силно се опира на техните колективните усилия за популяризиране, развитие, операции и цялостна траектория.

Прегледът на информацията, предоставена от Dune Analytics разкри, че през март броят на дневните транзакции е надхвърлил 10,000 два пъти, като значителни обеми са регистрирани и в началото на април.

Освен това броят на потребителите, които активно участват в тези транзакции, рязко е нараснал, като на два пъти през март е надхвърлил 4,000. Интересното е, че това съвпадна с периода, в който Solana отбеляза рязък скок в активността при меме монетите.

Най-значимата меме монета сред тези токени беше Coq Inu (COQ), Този токен доминираше с 40-60% дял от всички транзакции с меме криптовалути в мрежата.

По време на пика си през март стойността на Coq Inu скочи над 4 пъти само за две седмици. Към момента на изготвяне на статията обаче токенът отразява загуби от 33% за последния месец.

Както е показано на графиката, вълнението утихна забележимо с напредването на април, отразявайки забавянето, наблюдавано при активността около меме монетите, изградени на Solana.

Фондацията Avalanche, отговорна за разработването на веригата Avalanche, започна стратегически да инвестира в меме монети, отчитайки потенциала им за растеж. Сред избраните монети, заедно с COQ бяха Kimbo (KIMBO) и Gecko (GEC).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Как крипто кит превърна $2,775 в над $2.2 милиона за една вечер

Един крипто кит е постигнал забележителен подвиг, както съобщиха анализаторите на доставчика на данни за криптовалути Lookonchain.

20.05.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.