НАЧАЛО Крипто Крими

Осъдиха хакер за изнудване на пациенти на психотерапевтична клиника за Биткойн

02.05.2024 4:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осъдиха хакер за изнудване на пациенти на психотерапевтична клиника за Биткойн

Във Финландия съд осъди хакер на шест години и девет месеца затвор за изнудване на над 30,000 пациенти на психотерапия, изисквайки над $500,000 в Биткойн.

Юлиус Кивимаки, отговорен за кибератаките в базата данни на психотерапевтичния център Vastaamo през 2018 г., заплаши да публикува информацията за пациентите, освен ако не бъде платен откуп от 40 BTC.

Въпреки че отрича обвиненията, действията на Кивимаки са свързани с поне едно самоубийство, което предизвиква силно осъждане както от жертвите, така и от обществото.

Докато изразяваше недоволство от сравнително кратката присъда предвид мащаба на престъплението, една жертва призна ограниченията на финландския закон и прие присъдата.

Докладите сочат, че присъдата на Кивимаки е била намалена с три месеца поради споразумения с ищци и жертви, въпреки че се очаква повече лица да заведат граждански дела срещу него, търсейки обезщетение.

Арестът на Кивимаки в Париж през февруари 2023 г., след опит да се измъкне от властите, доведе до екстрадирането му във Финландия.

Въпреки това, по време на разследването Националното бюро за разследване на Финландия (KRP) твърди, че е постигнало напредък в проследяването на анонимността на транзакциите на Monero, без да разкрива подробности за поддържане на оперативния интегритет в текущи и бъдещи криминални разследвания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.