НАЧАЛО Крипто Крими

Хакерът на Poloniex мести огромно количество Биткойн

01.05.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакерът на Poloniex мести огромно количество Биткойн

Появи се значителен трансфер на Биткойн от хакерски адрес, свързан с Poloniex, включващ около 501 BTC на стойност $32 милиона, разпределени между три нови адреса.

Това предполага опит за прикриване произхода на откраднатите средства. Най-голямата транзакция, на обща стойност 486,62 BTC (приблизително $30.8 милиона), беше изпратена до един адрес, с по-малки суми от 10 BTC и 5 BTC (съответно на стойност около $623,000 и $316,000), прехвърлени на отделни адреси.

Тази дейност поражда опасения за потенциална бъдеща ликвидация и тактики за укриване от страна на хакера.

Хакерите често използват услуги за смесване на криптовалути, за да скрият източника на откраднатите средства, което прави усилията за проследяване по-трудни.

Освен това децентрализирани борси, които предлагат анонимност и не изискват проверка на самоличността, могат да се използват за търговия на откраднати BTC за други криптовалути, което допълнително усложнява проследяването.

Друга стратегия включва конвертиране на Биткойн в криптовалути, фокусирани върху поверителността, като Monero или Zcash, намалявайки проследимостта.

Въпреки тези тактики за укриване, откраднатите средства остават проследими, което представлява пречка за хакера да избегне правните последици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.