НАЧАЛО Блокчейн

Островна държава използва блокчейн технологията на Ripple

декември 28, 2022 10:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Островна държава използва блокчейн технологията на Ripple

Някои държави се стремят да се включат в крипто и обмислят създаването на национални стабилни монети въпреки гръмките срирове в индустрията.

Едно от правителствата, които имат желание да се захванат с това начинание е това на Република Палау. През септември президентът на държавата, В разговор с репортер от Bloomberg Сурангел С. Уипс младши заяви, че ИТ екипът на страната работи активно с блокчейн компанията Ripple Labs, проучвайки възможността за пускане на национална стабилна монета.

Стратегия на Палау за дигитален актив

Уипс младши изтъкна подкрепата от страна на главния изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, който посети Палау и с когото обсъди възможното сътрудничество по програмата за дигитално пребиваване. Освен това те коментираха и използването на Binance Pay за извършване на дигитални плащания за дигиталните жители, но и за участие в местната търговия.

Благодарение на сътрудничеството с Binance още през януари Палау представи своята програма за дигитално пребиваване – „Root Name System“ (RNS), която предвижда издаване на лични карти на дигиталните жители под формата на незаменяеми токени (NFT) във веригата на BNB.

Обсъждайки стратегията за дигитален актив на Палау, президентът обясни, че такава малка държава трябва да диверсифицира икономиката си. Според него трябва да се търсят начини, по които страната да бъде по-иновативна и да се възползва от новите технологии, като посочи приемането на програмата за дигитално пребиваване като един от примерите за тези инициативи.

Президентът добави:

Палау също така предприема стъпка в сътрудничество с Ripple, за да проучи възможността за създаване на национална стабилна монета, която се надяваме да пуснем скоро и която ще помогне за лесното и сигурно извършване на плащания.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще изненада инвеститорите следващата година


Наред с това Уилс младши подчерта, че е имал виртуална среща със съоснователя на Етериум (ETH) Виталик Бутерин и че са обсъдили възможността за отваряне на R&S ID екосистемата за общността на разработчиците и да се види как дигиталната резиденция на Палау може да се включи в концепцията за системите за идентификация.

Съвместимост с останалите криптовалути

На въпросът дали смята, че усилията на дигиталната валута на централната банка (CBDC) ще работят добре с частната или децентрализираната крипто екосистема или евентуално ще се конкурират помежду си, той заяви:

Смятаме, че те са симбиотични и могат да се допълват взаимно. Всъщност CBDC е идея, която наистина произлиза от криптовалутите и блокчейн технологията. В самия Палау нямаме установена централна банка, използваме щатският долар като официална валута. 

При сътрудничеството ни с Ripple целта ни е да имаме стабилна монета, подкрепена с долари, което наистина е стъпка към нашия собствен CBDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене