Home

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

21.06.2024 15:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

Кенеди-младши изрази подкрепата си в социалните медии, като разкритикува двете доживотни присъди, които Улбрихт излежава за създаването на Silk Road – онлайн пазар, известен с незаконни транзакции и продажба на нелегални стоки.

Той подчерта, че макар в платформата да са се извършвали незаконни дейности, наказанието е прекалено сурово:

Когато съм президент, ще го помилвам. Междувременно подписвам петицията за освобождаването му и ви насърчавам да направите същото.

Улбрихт бе арестуван през 2013 г. за управлението на дарк уеб пазара Silk Road, който използваше Биткойн за транзакции, предимно за незаконна продажба на наркотици.

По-рано тази година бившият президент Доналд Тръмп също заяви, че ще смекчи присъдата на Улбрихт, ако бъде номиниран от Либертарианската партия, въпреки че изявлението му беше посрещнато с освирквания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съоснователят на Debt Box беше отвлечен в Дубай, откраднати са $400 милиона

В неотдавнашно шокиращо развитие на събитията беше съобщено, че Джейсън Андерсън, съосновател на компанията за криптовалути Debt Box, е бил отвлечен и са били откраднати над $400 милиона.

24.07.2024 16:30 2мин. четене

Етериум тръст фонд измами инвеститори с $2 милиона

Светът на криптовалутите е изправен пред нова криза с рязко увеличаване на престъпните дейности. Неотдавна индийската крипто борса WazirX бе хакната, което доведе до загуба на $230 милиона.

24.07.2024 8:30 1мин. четене

Хакери експлоатират фалшиви връзки към Zoom, за да крадат криптовалути

Крипто измамниците стартираха нова фишинг атака, при която използват фалшиви връзки към Zoom, за да инсталират зловреден софтуер на компютрите на жертвите.

23.07.2024 15:01 1мин. четене

Брокер на FTX е осъден да върне милиони след злоупотреба със средства

Брокер на FTX с опит в делата на Mt Gox, Celsius и Voyager Digital е задължен да върне $1.9 милиона, след като е използвал присвоените средства за лична изгода и крипто инвестиции.

23.07.2024 8:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.