НАЧАЛО Алткойни

Основателят на MakerDAO предлага конвертиране на $3.5 милиарда в Етериум

август 14, 2022 10:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на MakerDAO предлага конвертиране на $3.5 милиарда в Етериум

Основателят на MakerDAO (MKR) Рун Кристенсен помоли членовете на DAO да обмислят конвертирането на резервите си от $3.5 милиарда в Етериум (ETH) заради размера на санкциите на Tornado Cash.

Кристенсен направи това предложение чрез Discord групата децентрализираната автономна организация. Той заяви, че допълнителните проучвания са му показали, че последиците от санкциите на Tornado Cash са по-тежки, отколкото се смяташе първоначално.

Мисля, че трябва сериозно да обмислим подготовката за отделяне от щатския долар. Почти неизбежно е това да се случи и е реалистично да се направи само със ‘сериозна’ подготовка.

Междувременно по-късно Кристенсен уточни, че ходът на Maker да купи ETH с част от обезпечението си в USDC е „YOLO“ идея. Той смята, че това е опция, която си струва да се обмисли след ембаргото върху Tornado Cash.

Опасения за функцията на черния списък на Circle

Тъй като около 40% от резерва на DAI се държи в USDC, протоколът се опасява от ситуация, в която може да бъде засегнат от санкциите на Circle.

Конвертирането на резерви на стойност $3.5 милиарда в Етериум обаче също представлява риск от отделяне на DAI от щатския долар – предвид волатилния характер на ETH и други криптовалути.

Circle е блокирал 44-те портфейла, санкционирани от Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ.

Емитентът на стабилни монети призна, че действието му е било в разрез с идеята за отворен интернет. Въпреки това е трябвало да предприеме ход, за да се съобрази със съществуващите закони.

Бутерин отхвърля идеята за закупуване на ETH за $3.5 милиарда

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин не смята, че идеята на основателя на MakerDAO е добра. Според Бутерин тя „изглежда като рискована и ужасна“, защото излага цялата система на риск, особено ако стойността на ETH спадне.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кога да очакваме хард форкът на Cardano?


Вместо това Виталик предлага диверсификация на стабилни монети като обезпечение. Според него обезпеченията, които не са свързани с ETH, не трябва да надвишават 20% от общата сума или евентуално да се ограничи обезпечението до максимум 20% във всяка юрисдикция.

Както съобщихме наскоро, основателят на Етериум е използвал Tornado Cash, за да изпраща дарения за Украйна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини