НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на FTX с първи коментари след скорошната присъда

02.04.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на FTX с първи коментари след скорошната присъда

Според репортаж на ABC News от 1 април Банкман-Фрийд е отговорил по имейл на въпроси от Столичния център за задържане в Бруклин, където е задържан от август 2023 г.

На 28 март съдия Люис Каплан от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк осъди бившия главен изпълнителен директор на FTX на 25 години, след като го призна за виновен по седем обвинения в престъпления.

Никога не съм си мислил, че това, което правя, е незаконно… Всеки ден съм преследван от това, което беше загубено. Никога не съм имал намерение да нараня някого или да взема нечии пари.“, твърди Банкман-Фрийд според ABC.

В много от отговорите си на въпросите Банкман-Фрийд сякаш избягваше отговорността за срива на крипто борсата през ноември 2022 г., като твърдеше, че е взел “лоши решения“, но не е действал безкористно или егоистично.

Изявлението му беше огледално на това, което той направи преди произнасянето на присъдата, като основно оправдаваше действията си преди FTX да обяви фалит и твърдеше, че борсата е щяла да оцелее, а клиентите щяха да получат обезщетение.

Изказването му пред ABC може да е едно от последните, които Банкман-Фрийд прави, преди да отиде във федералния затвор. Съдия Каплан препоръча на бившия главен изпълнителен директор да изтърпи остатъка от наказанието си в затвор със средна или ниска степен на сигурност в района на залива на Сан Франциско.

В документацията от 28 март се посочва, че Банкман-Фрийд ще изтърпи приблизително 24,25 години, като се вземат предвид месеците, които вече е прекарал зад решетките, след като е бил върнат от съдия Каплан. Правни експерти предполагат, че бившият главен изпълнителен директор би могъл да съкрати присъдата си с години за добро поведение, но във федералната затворническа система няма предсрочно освобождаване.

Освен това на 28 март адвокатите на Банкман-Фрийд заявиха, че възнамеряват да обжалват присъдата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Сам Банкман-Фрийд се съгласи да сътрудничи на властите в разследването срещу FTX – ето как

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд, който в момента е в затвора, се е съгласил да сътрудничи с други обвиняеми по гражданското дело срещу FTX.

24.04.2024 11:00 2 мин. четене

ИЗВЪНРДЕНО: Бившият директор на Binance може да лежи 3 години в затвора

Неотдавнашната препоръка на Министерството на правосъдието на САЩ относно Чанпен Джао, основателя на Binance, предизвика сериозни спорове на пазара.

24.04.2024 10:24 1 мин. четене

Ripple се съгласиха да платят $10 милиона глоба на SEC

Вместо това Ripple се съгласи да плати максимална санкция от $10 милиона, която е значително по-ниска от гражданската санкция, поискана от SEC.

23.04.2024 21:07 2 мин. четене

Нов крипто проект изчезна с $32 милиона

Вчера се появи информация за ново развитие по отношение на проекта ZKasino (ZKAS) и неговия алткойн.

22.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.