НАЧАЛО Други

Основателят на WallStreetBets съди Reddit

февруари 21, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на WallStreetBets съди Reddit

Хайме Рогозински, основател на популярния "subreddit" WallStreetBets (WSB), е подал съдебен иск срещу Reddit за отстраняването му като модератор и нарушаване на правата му върху търговската марка.

Създаденият през 2012 г. WallStreetBets си спечели репутацията в Reddit като платформата, на която се може да станеш свидетел на смели и абсурдни борсови сделки.

Членовете на общността споделяха снимки на значителни търговски загуби и печалби, отразявайки манталитета “YOLO” или “живееш само веднъж” към търговията с акции вместо да се фокусират върху финансовата грамотност.

WSB се превърна в епицентър на манията покрай меме акциите, при която GameStop и AMC се издигнаха на фона на исторически шорт скуиз.

Рогозински твърди, че Reddit неправомерно го е изгонил от платформата, като заяви, че компанията е направила “нарушение на договора” и че предполагаемото “монетизиране на общността”, заради което е отстранен е било само претекст.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда цел от $180,000 за актива


Освен това той иска да бъде издадена заповед, с която да бъде възстановен като най-старши модератор на r/WallStreetBets и на Reddit да бъде забранено да използва търговската марка.

Reddit отхвърли твърденията на Рогозински, като нарече иска неоснователен и заяви, че това е прозрачен опит за обогатяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене