НАЧАЛО Други

Основателят на Cardano коментира срива на FTX

ноември 9, 2022 15:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Cardano коментира срива на FTX

Основателя на Cardano (ADA) Чарлз Хоскинсън смята, че инцидентът с крипто борсата FTX може да е един от последните в сферата на дигиталните валути.

Според Хоскинсън сривът на FTX ще причини каскадни ефекти, подобни на тези, наблюдавани след проблемите с екосистемата на Terra (LUNA). Тогава компании като Celsius и Three Arrows Capital пострадаха значително от падението на протокола.

Мисля, че това може да е едно от последните дъна, с които трябва да се справим. Трудно е да се предвиди колко лошо ще бъде то и със сигурност може да бъде много лошо. Няма много компании, които да са били като FTX или Alameda, или като Three Arrows Capital и т.н. Наистина се надявам, че това е последният цикъл от този вид.

Въпреки че няма много подробности около несъстоятелността на FTX, основателя на Cardano (ADA) заяви, че сривът е под въздействието на общите „ексцесии“ на крипто пазарите през 2021 г.

Освен това Хоскинсън предположи, че офертата за купуването на FTX от Binance не е магическо решение на проблема и че е необходима много работа. В същото време той призна, че след драмата, случаят вероятно ще привлече нов контрол и регулаторен натиск.

Ситуации като тази, както споменах, са склонни да предизвикват съдебни спорове. Те са склонни да предизвикват регулиране и огромен контрол. […] Покупката на FTX от страна на Binance не е магическо решение на проблема. Все още има много неща, които трябва да се случат, за да бъде това напълно ясно за пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $14,000, твърди трейдър


Сривът на крипто борсата FTX доведе до сериозна пазарна волатилност. Според информация крипто секторът е изтрил над $100 милиарда за 24 часа като Биткойн (BTC) се коригира под $20,000.

Хоскинсън сподели предположение, че ако придобиването на FTX от страна на Binance се финализира, пазарът може отново да се стабилизира.

Имайки предвид базовите технологии и проектите, които са в процес на разработване той е позитивен по отношение на възстановяването на пазара.

Цялото видео може да гледате тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене