НАЧАЛО Други

Основателят на Cardano коментира срива на FTX

09.11.2022 15:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Cardano коментира срива на FTX

Основателя на Cardano (ADA) Чарлз Хоскинсън смята, че инцидентът с крипто борсата FTX може да е един от последните в сферата на дигиталните валути.

Според Хоскинсън сривът на FTX ще причини каскадни ефекти, подобни на тези, наблюдавани след проблемите с екосистемата на Terra (LUNA). Тогава компании като Celsius и Three Arrows Capital пострадаха значително от падението на протокола.

Мисля, че това може да е едно от последните дъна, с които трябва да се справим. Трудно е да се предвиди колко лошо ще бъде то и със сигурност може да бъде много лошо. Няма много компании, които да са били като FTX или Alameda, или като Three Arrows Capital и т.н. Наистина се надявам, че това е последният цикъл от този вид.

Въпреки че няма много подробности около несъстоятелността на FTX, основателя на Cardano (ADA) заяви, че сривът е под въздействието на общите “ексцесии” на крипто пазарите през 2021 г.

Освен това Хоскинсън предположи, че офертата за купуването на FTX от Binance не е магическо решение на проблема и че е необходима много работа. В същото време той призна, че след драмата, случаят вероятно ще привлече нов контрол и регулаторен натиск.

Ситуации като тази, както споменах, са склонни да предизвикват съдебни спорове. Те са склонни да предизвикват регулиране и огромен контрол. […] Покупката на FTX от страна на Binance не е магическо решение на проблема. Все още има много неща, които трябва да се случат, за да бъде това напълно ясно за пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $14,000, твърди трейдър


Сривът на крипто борсата FTX доведе до сериозна пазарна волатилност. Според информация крипто секторът е изтрил над $100 милиарда за 24 часа като Биткойн (BTC) се коригира под $20,000.

Хоскинсън сподели предположение, че ако придобиването на FTX от страна на Binance се финализира, пазарът може отново да се стабилизира.

Имайки предвид базовите технологии и проектите, които са в процес на разработване той е позитивен по отношение на възстановяването на пазара.

Цялото видео може да гледате тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовият пазар ще продължи бичия си пазар ако съдим по историята

Според неотдавнашен анализ на Ned Davis Research (NDR) настоящата възходяща тенденция в цените на акциите продължава само 344 дни.

29.02.2024 20:00 1 мин. четене

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.