Home

Основателите на Gala са обвинени в кражба на токени за $130 милиона

04.09.2023 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателите на Gala са обвинени в кражба на токени за $130 милиона

В екосистемата на Gala Games възникна правен конфликт, в който са замесени съоснователите ѝ Ерик Шиърмайер и Райт Търстън.

Ерик е завел дело в Окръжния съд на САЩ за окръг Юта, в което твърди, че Търстън и неговата компания True North United Investments, LLC, неправомерно са взели значителен брой GALA токени, а именно 8,645,014,077 броя, от компанията.

В правната жалба се твърди, че Търстън е извършил сложни транзакции, за да прикрие движението, размяната или продажбата на тези токени, като всички те вече са се случили, преди дружеството да предприеме действия. 

Тази съдебна битка е особено забележителна в областта на Web 3.0, тъй като се случва на фона на по-широките опити на индустрията да се справи с регулаторните предизвикателства, особено с тези, поставени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC). 

Тя също така изважда наяве вътрешните спорове в рамките на проекта Gala Games, който преди това беше подложен на контрол поради участието на Търстън в крипто проекта Green Boxes, насочен към енергийната ефективност.

Искът разкрива историята на правните конфликти на Търстън, свързани с различни крипто проекти. Неговите искания включват търсене на обезщетение за вреди и отстраняване на Търстън от позицията му на един от директорите на компанията.

Gala Games е известна платформа за игри в рамките на Web 3.0, където токенът GALA играе ключова роля в интегрираната икономическа система на платформата. Този токен улеснява придобиването на активи в играта и действа като средство за размяна между играчите.

В резултат на този продължаващ правен спор цената на GALA отбеляза значителен спад, като понастоящем се търгува на ниво $0.01678, отбелязвайки спад от 11% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

БРИКС: Русия отправя предупреждение за крипто добивa

БРИКС и по-специално Русия изразиха загриженост относно въздействието на добива на криптовалути върху енергийната инфраструктура, като подчертаха необходимостта от по-строги правила.

18.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.