НАЧАЛО Други

Основателите на Gala са обвинени в кражба на токени за $130 милиона

септември 4, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателите на Gala са обвинени в кражба на токени за $130 милиона

В екосистемата на Gala Games възникна правен конфликт, в който са замесени съоснователите ѝ Ерик Шиърмайер и Райт Търстън.

Ерик е завел дело в Окръжния съд на САЩ за окръг Юта, в което твърди, че Търстън и неговата компания True North United Investments, LLC, неправомерно са взели значителен брой GALA токени, а именно 8,645,014,077 броя, от компанията.

В правната жалба се твърди, че Търстън е извършил сложни транзакции, за да прикрие движението, размяната или продажбата на тези токени, като всички те вече са се случили, преди дружеството да предприеме действия. 

Тази съдебна битка е особено забележителна в областта на Web 3.0, тъй като се случва на фона на по-широките опити на индустрията да се справи с регулаторните предизвикателства, особено с тези, поставени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC). 

Тя също така изважда наяве вътрешните спорове в рамките на проекта Gala Games, който преди това беше подложен на контрол поради участието на Търстън в крипто проекта Green Boxes, насочен към енергийната ефективност.

Искът разкрива историята на правните конфликти на Търстън, свързани с различни крипто проекти. Неговите искания включват търсене на обезщетение за вреди и отстраняване на Търстън от позицията му на един от директорите на компанията.

Gala Games е известна платформа за игри в рамките на Web 3.0, където токенът GALA играе ключова роля в интегрираната икономическа система на платформата. Този токен улеснява придобиването на активи в играта и действа като средство за размяна между играчите.

В резултат на този продължаващ правен спор цената на GALA отбеляза значителен спад, като понастоящем се търгува на ниво $0.01678, отбелязвайки спад от 11% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.