НАЧАЛО Други

Осигурил ли е Гари Генслер регулаторен чадър на основателя на FTX?

ноември 16, 2022 9:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осигурил ли е Гари Генслер регулаторен чадър на основателя на FTX?

Според слуховете, председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) Гари Генслер предполагаемо е работил със съоснователя на FTX, за да намери правни вратички, от които затруднената крипто борса да се възползва.

През последните дни бяха разкрити връзки между Сам Банкман-Фрийд, неговите родители Джоузеф Банкман и Барбара Фрийд, и видни фигури от високите етажи на държавните и регулаторните агенции в Съединените щати. Самият Банкман-Фрийд е и голям политически донор, преди всичко на Демократическата партия, а именно това поради спекулациите.

В крипто общността се появиха и други спекулации за връзките между Банкман-Фрийд и видни правителствени фигури.

Самият републиканец Том Емър, един от най-позитивно настроените към криптовалутите членове на Камарата на представителите, написа в Twitter, че е получил съобщения, че Генслер помага на Банкман-Фрийд, за да получи регулаторен монопол.

Tуитът на Емър дойде ден след като статия на Fortune разкри, че майката на Банкман-Фрийд, Барбара Фрийд, е лидер на групата Mind the Gap, която набира пари от технологичната индустрия за демократите.

Гари Генслер също има връзки с Демократическата партия, а преди това е бил финансов председател на президентската кампания на Хилъри Клинтън.

Възможно е Емър да говори за придобиването на BlockFi от страна на FTX. Крипто заемодателя вече е имал необходимите регулаторни одобрения в САЩ, а Банкман-Фрийд може би е смятал, че въпросните одобрения ще се разпространят и върху FTX. Това от своя страна би дало голямо предимство на изпитващата ликвидна криза крипто борса спрямо най-големият им конкурент Binance.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн скочи със 180% за една седмица


Междувременно бащата на Банкман-Фрийд, професорът по право от Станфорд Джоузеф Банкман, също има тесни връзки с водещи политици. В миналото той е изготвял данъчни закони за сенатора-демократ Елизабет Уорън, която е известна с противопоставянето си срещу добива на криптовалути.

Тара Бул попита в Twitter дали FTX е използвана за пране на пари за демократическата партия, на което Илон Мъск отговори, че това е въпрос, на който си заслужава да се отговори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене