НАЧАЛО Други

Осигурил ли е Гари Генслер регулаторен чадър на основателя на FTX?

ноември 16, 2022 9:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осигурил ли е Гари Генслер регулаторен чадър на основателя на FTX?

Според слуховете, председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) Гари Генслер предполагаемо е работил със съоснователя на FTX, за да намери правни вратички, от които затруднената крипто борса да се възползва.

През последните дни бяха разкрити връзки между Сам Банкман-Фрийд, неговите родители Джоузеф Банкман и Барбара Фрийд, и видни фигури от високите етажи на държавните и регулаторните агенции в Съединените щати. Самият Банкман-Фрийд е и голям политически донор, преди всичко на Демократическата партия, а именно това поради спекулациите.

В крипто общността се появиха и други спекулации за връзките между Банкман-Фрийд и видни правителствени фигури.

Самият републиканец Том Емър, един от най-позитивно настроените към криптовалутите членове на Камарата на представителите, написа в Twitter, че е получил съобщения, че Генслер помага на Банкман-Фрийд, за да получи регулаторен монопол.

Tуитът на Емър дойде ден след като статия на Fortune разкри, че майката на Банкман-Фрийд, Барбара Фрийд, е лидер на групата Mind the Gap, която набира пари от технологичната индустрия за демократите.

Гари Генслер също има връзки с Демократическата партия, а преди това е бил финансов председател на президентската кампания на Хилъри Клинтън.

Възможно е Емър да говори за придобиването на BlockFi от страна на FTX. Крипто заемодателя вече е имал необходимите регулаторни одобрения в САЩ, а Банкман-Фрийд може би е смятал, че въпросните одобрения ще се разпространят и върху FTX. Това от своя страна би дало голямо предимство на изпитващата ликвидна криза крипто борса спрямо най-големият им конкурент Binance.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн скочи със 180% за една седмица


Междувременно бащата на Банкман-Фрийд, професорът по право от Станфорд Джоузеф Банкман, също има тесни връзки с водещи политици. В миналото той е изготвял данъчни закони за сенатора-демократ Елизабет Уорън, която е известна с противопоставянето си срещу добива на криптовалути.

Тара Бул попита в Twitter дали FTX е използвана за пране на пари за демократическата партия, на което Илон Мъск отговори, че това е въпрос, на който си заслужава да се отговори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.