НАЧАЛО Биткойн

Още тази седмица можем да видим одобрението на 12 предложения за Биткойн ETF

ноември 9, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още тази седмица можем да видим одобрението на 12 предложения за Биткойн ETF

Понастоящем Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) разполага с ограничен срок, за да даде евентуално зелена светлина на дузина висящи заявления за стартиране на Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF). 

Започвайки от 9 ноември и продължавайки през следващите осем дни, SEC има уникалната възможност да промени пейзажа на крипто иновациите, като одобри тези спот Биткойн ETF-и.

ETF-ите, които осигуряват на инвеститорите експозиция към Биткойн, без да е необходимо да притежават пряко дигиталния актив, са обект на широка дискусия във финансовата сфера. Потенциалното одобрение от SEC ще отвори вратата за инвеститорите да купуват акции, обезпечени с Биткойн. 

Това би го превърнало в привлекателен и достъпен начин за инвестиране за тези, които може би са се колебаели дали да инвестират директно в нестабилната криптовалута. 

Този ключов момент беше подчертан от анализаторите, специализирани в сектора на ETF-те на Bloomberg, Джеймс Сейфарт и Ерик Балчунас. 

Те смятат, че заповедите на SEC за отлагане, издадени за големи играчи като BlackRock, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Invesco, Fidelity и Valkyrie, показват координирани усилия, намеквайки, че SEC може да е склонна да разреши на всички 12 кандидати да стартират Биткойн ETF. 

Причината за тази конкретна възможност е свързана с удължаването от страна на SEC на крайния срок за подаване на няколко заявления. Периодът за коментиране приключи на 8 ноември, което го прави последен ден за вземане на окончателни решения. След 17 ноември ще бъде възобновен периодът за коментиране на три конкретни материала. Това допълнително ще отложи евентуалното им одобрение или отхвърляне до след 23 ноември.

Това несъмнено би представлявало съществено отклонение от предишния им подход. Изключително важно е да се подчертае, че одобрението не е гарантирано.

В заключение, предстоящите дни ще бъдат решаващи за съдбата на Биткойн ETF в САЩ. Пазарът очаква с нетърпение решението на SEC. Ако получи одобрение, то би могло да означава трансформиращ момент за инвестициите в криптовалута, като потенциално постави началото на нова вълна от интерес и приемане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.