НАЧАЛО Други

Банкер загуби достъпа до портфейла си с близо половин милиард долара в Етериум

ноември 8, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банкер загуби достъпа до портфейла си с близо половин милиард долара в Етериум

Естонският финансист Рейн Ломус призна, че притежава портфейл с над 250,000 Етериум (ETH) токена на стойност близо $500 милиона, но е изгубил ключовете за достъп.

По време на интервю за естонско радио Ломус, основател на LHV Bank, обсъди по-ранното си участие в Биткойн (BTC) и Етериум по време на техните зараждащи се етапи, като разкри, че впоследствие е загубил достъп до портфейлите си.

На въпроса дали е успял да възстанови ключовете, той заяви:

Не и не съм полагал големи усилия в това отношение. Широко известно е, че притежавам портфейл с 250,000 единици ETH. Всеки може да установи стойността му.

Не мога да разреша този въпрос самостоятелно. Ако някой смята, че може, аз съм отворен за всички предложения. Най-реалистичният ми план е да разработя AI версия на Рейн Ломус и да оценя способността му да възстанови спомените.

Ломус подчерта уязвимостта на управлението на собствените ключове и сийд фрази като съществен недостатък на крипто системата:

Напълно съм съгласен, че това представлява забележима слабост на системата, която подтиква към размисъл върху идеята, че тази привидно безупречна децентрализация носи непредвидени рискове. Лично аз често губя пароли.

Днес трябваше да подновя паролите на личната си карта; ако това беше свързано с криптовалута, щях да съм изправен пред сериозно затруднение. За щастие правоприлагащите органи са на разположение, за да окажат съдействие.

Въз основа на разкритията на финансита блокчейн анализаторите идентифицираха адреса му в Етериум, който според Etherscan се нарежда на четвърто място по притежание на ETH, изключвайки борсите, Фондация Етериум и адресът на Wrapped Ether (wETH).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.