НАЧАЛО Крипто Крими

Европол разкри крипто схема за $75 милиона

02.06.2024 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европол разкри крипто схема за $75 милиона

Европол прекъсна значителна мрежа за разпространение на злонамерен софтуер на стойност 69 милиона евро ($75 милиона) в голяма международна операция, наречена „Endgame“.

Това координирано усилие, ръководено от Франция, Германия и Холандия между 27 и 29 май, доведе до ареста на четирима заподозрени, спирането на над 100 сървъра и изземването на повече от 2,000 домейна.

Операцията беше насочена към няколко прословути програми за злонамерен софтуер, включително IcedID, SystemBC, Pikabot, Smokeloader, Bumblebee и Trickbot. Твърди се, че основният заподозрян е натрупал $75 милиона в криптовалута чрез отдаване под наем на престъпна инфраструктура и разпространение на зловреден софтуер.

Европол обясни, че програмите за злонамерен софтуер се използват за инсталиране на допълнителен код на целеви системи, което позволява на киберпрестъпниците да заобикалят сигурността и да внедряват вредни програми като рансъмуер и шпионски софтуер.

В допълнение към основните участващи европейски държави, операцията получи подкрепа от Обединеното кралство, САЩ и други нации, включително Армения, България, Литва, Португалия, Румъния, Швейцария и Украйна.

Трябва да се отбележи, че наскоро САЩ задържаха лице, свързано с ботнет измама, която е включвала различни киберпрестъпления, довели до натрупването на $130 милиона в крипто.

Европол също стартира уебсайт за операция Endgame, който представя бъдещи дейности на правоприлагащите органи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Върховният съд се съгласи да разгледа молбата на Nvidia за прекратяване на обвиненията в измама с ценни книжа

Върховният съд на Съединените американски щати се съгласи да разгледа молбата на Nvidia Corporation за прекратяване на делото за измама с ценни книжа, в която се твърди, че компанията е подвела инвеститорите за това колко е спечелила от криптовалути.

17.06.2024 19:13 2 мин. четене

Gemini стигна до споразумение на стойност $50 милиона с главния прокурор на Ню Йорк

В петък крипто борсата Gemini се съгласи да изплати дигитални активи на стойност $50 милиона на инвеститорите в програмата си Gemini Earn като част от споразумение с Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG).

16.06.2024 10:30 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.