НАЧАЛО Други

Крипто фирма се нарежда сред топ 10 най-ценните стартъпи в САЩ

декември 9, 2022 6:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто фирма се нарежда сред топ 10 най-ценните стартъпи в САЩ

Една блокчейн компания бележи ръст, който я издигна до позицията на единствената крипто фирма сред десетте най-ценени стартъпи в САЩ. 

Според данни от ноември 2022 г. Ripple, с оценка от $15 милиарда, се нарежда на 10-то място сред водещите американски стартъпи.

Забележително е, че компанията изостава от други утвърдени структури, включително SpaceX ($127 милиарда), Stripe ($95 милиарда), Instacart ($39 милиарда), Databricks ($38 милиарда), Epic Games ($31.5 милиарда), Fanatics ($27 милиарда), Chime ($25 милиарда), Miro ($17.5 милиарда) и Discord ($15 милиарда).


Струва си да се отбележи, че последната оценка на Ripple се появи, след като компанията реши да изкупи обратно акции от инвеститорите, които финансираха нейния кръг от Серия С за $200 милиона през 2019 г.

Оценката е положителен елемент в растежа на Ripple, като се има предвид, че компанията е изправена пред съдебен процес от Комисията по ценни книжа и борси (SEC) заради споровете около издаването на нейния токен XRP. 

С напредването на делото доверието на инвеститорите в Ripple изглежда непоклатимо, като компанията регистрира значителни победи преди приключването на делото. Делото вероятно ще има широкообхватни последици за общия криптопазар. То се фокусира върху това дали Ripple и нейните висши ръководители са продавали XRP на обществеността като нелицензирана ценна книга.

В този случай Ripple предприе действия за повишаване на доверието на инвеститорите, като изгради солидна защита. Част от нея обвинява SEC в конфликт на интереси, като заявява, че Етериум (ETH) не е ценна книга, докато XRP е.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи със 77% след подкрепа от Coinbase


В същото време значителна част от оценката на Ripple произтича от разрастващия се бизнес на компанията в областта на разплащанията. През последните месеци Ripple продължи да установява партньорства с традиционни финансови играчи, използващи нейните платежни системи.

Тъй като Ripple използва XRP за улесняване на трансграничните плащания, токенът отбеляза ръст с напредването на делото. Интересно е, че XRP поевтиня след обявяването на делото; въпреки това алткойнът привлече натиск за покупка през последните седмици, тъй като правните експерти прогнозират, че Ripple може да спечели делото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене