НАЧАЛО Други

Още една от големите криптоборси доказа резервите си

декември 12, 2022 8:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една от големите криптоборси доказа резервите си

Crypto.com публикува одит с доказателство за резервите, който показва, че криптоборсата разполага с достатъчно дигитални активи, за да покрие задълженията си към клиентите. 

Одитът показва, че Crypto.com разполага със 102% от Биткойн (BTC), 101% от Етериум (ETH) и 102% от USDC, необходими за обработка на тегленията. Tether, XRP, Dogecoin, Shiba Inu, LINK и MANA също са включени в доклада, като всяка от тях има резерви от над 100%.

Според изявлението одитът е актуален към 7 декември и е извършен от Mazars Group – международна одиторска и счетоводна фирма.

Крипто общността наблюдава по-внимателно централизираните борси след срива на управляваната от Сам Банкман-Фрийд компания FTX. Дори самата криптоборса Crypto.com беше въвлечена в кризата, тъй като за кратко трябваше да спре тегленията в мрежата Solana поради ситуацията с FTX.

Освен това екипът на Crypto.com заяви, че се надява да покаже, че управлява добре активите на потребителите и може да му се има доверие, че ще обработва всички тегления. 

Крис Маршалек, главен изпълнителен директор на Crypto.com сподели:

Предоставянето на одитирано доказателство за резервите е важна стъпка за цялата индустрия, за да се увеличи прозрачността и да започне процесът на възстановяване на доверието.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Какво да следим през следващата седмица


Crypto.com също така предоставя на потребителите метод за самоконтрол на резервите. Потребителите могат да влязат в приложението и да проверят активите, които са държали в момента на извършване на одита и могат да копират Merkle хеша, получен от балансите.

След като клиентът получи своя Merkle хеш, той може да премине към отделна страница на одитора под контрола на Mazars, където да получи подробно доказателство, че неговите суми са част от по-голямото дърво на Merkle на одитираните задължения на борсата.

Страницата на одитора работи с версия на програмата с отворен код Silver Sixpence Merkle Tree Generator. Това означава, че ако страницата на одитора е била подправена по някакъв начин, за да покаже фалшиви резултати, всеки програмист би трябвало да може да разбере.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене