НАЧАЛО Други

Още една държава прекратява дипломатическите си взаимоотношения с Израел

04.05.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една държава прекратява дипломатическите си взаимоотношения с Израел

Все повече държави започват да странят от Израел и решават да прекратят всякакви дипломатически и търговски взаимоотношения с погълнатата от война нация.

Президентът на Колумбия Густаво Петро обяви, че прекратява всички дипломатически отношения с Израел, цитирайки продължаващите действия на Израел в Газа като катализатор за това решение.

Съобщението беше направено в сряда след предупреждение, издадено от Петро в края на март.

Преди това Петро заплаши да скъса дипломатическите отношения, ако Израел не се придържа към резолюция на Съвета за сигурност на ООН, призоваваща за незабавно прекратяване на огъня. Безмилостният конфликт в ивицата Газа накара няколко нации да оттеглят посланиците си и да ограничат отношенията си с Израел.

Колумбия сега се присъединява към този растящ списък от страни, които предприемат решителни действия. Петро подчерта, че решението за прекъсване на дипломатическите отношения е предизвикано от действията на Израел в Газа, като подчерта позицията си срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Освен това Петро изрази желание Колумбия да подкрепи делото на Южна Африка, обвиняващо Израел в геноцид пред Международния съд. Неговият ангажимент към тази кауза беше очевиден в последните му предупреждения и последващи действия.

Въпреки отказа на Израел да се поддаде на натиска и заплахите, както беше заявено в отговор на предупреждението на Петро, колумбийският президент изпълни съобщението си. Междувременно военната офанзива в ивицата Газа доведе до опустошителни жертви, като министерството на здравеопазването на Газа съобщи за над 32,000 смъртни случая.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.