НАЧАЛО Биткойн

Още един спад при Биткойн? – CoinBureau

януари 1, 2023 10:01 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един спад при Биткойн? – CoinBureau

Водещият на популярен YouTube канал твърди, че криптопазарът може да преживее още един масивен спад, преди да достигне дъното си.

В поредното си видео псевдонимният водещ на CoinBureau Гай (Guy) каза, че Биткойн (BTC) може да се понижи с до 60% в близко бъдеще.

Дъното вероятно ще дойде някъде през първото тримесечие на следващата година [2023 г.]. Но дъното за BTC може да бъде $10,000 или малко по-ниско, поради което повечето алткойни могат да поевтинеят с още 60-80%.

Гай сподели, че пазарите вероятно ще достигнат дъно през първото тримесечие на тази година, ако Федералният резерв спре да повишава лихвените проценти, за да свали инфлацията. 

Агресивната поредица от повишения на лихвите през 2022 г. доведе до рязък спад на пазарите.

Основната причина, поради която криптопазарът може да достигне дъно през първото тримесечие на следващата година [2023 г.], е, че тогава се очаква Федералният резерв да спре да повишава лихвените проценти. 

Сега е важно да се отбележи, че спирането не е същото като понижаването, но то вероятно ще бъде достатъчно, за да предотврати по-нататъшното сриване на криптовалутите.

Гай каза, че една от основните причини, поради които прогнозира спад в цената на Биткойн, се дължи на представянето на фондовия пазар, който според него все още не е достигнал дъното си.

Основната причина, поради която дъното за BTC може да бъде $10,000 или малко по-ниско, е, че фондовият пазар все още не е намерил своето дъно, а криптопазарът е силно корелиран с [него]. Очаква се фондовият пазар да се понижи с още 20-30%, което би се изразило в спад на цената на BTC с 40-60%.

Спад от 60% на сегашната цена на Биткойн би довел до $6,500. Спад от 40% би довел до докарал Биткойн до около $10,000.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстоят значителни спадове при алткойните, прогнозира трейдър


Гай също така предупреди, че други събития в крипто индустрията могат да предизвикат срив в цената на Биткойн под $10,000.

Сега е важно да се подчертае, че BTC може светкавично да се срине под $10,000. Подозирам, че това би се дължало на специфичен за криптовалутата фактор, като например забрана за добив на Биткойн поради недостиг на енергия, кредитори на Mt. Gox, които продават BTC, които ще започнат да получават през януари. И, разбира се, смъртоносна комбинация от ликвидация и ниска ликвидност.

Гай съветва инвеститорите в криптовалути да защитят притежаваните от тях дигитални активи по време на нестабилните пазарни условия, като ги държат в студени портфейли, ако не търгуват активно с тях, за да са сигурни, че няма да ги загубят поради непредвидено събитие като срива на FTX.

Ако скорошните събития не са го пояснили достатъчно, абсолютно задължително е да държите всички криптовалути, които не търгувате активно, в личния си криптопортфейл, тъй като се приближаваме към истинските дъна на мечия пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене