НАЧАЛО Финтех

Cardano обмисля партньорство с една от най-големите крипто борси в света

ноември 13, 2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano обмисля партньорство с една от най-големите крипто борси в света

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, прояви интерес към сътрудничество с Kraken, известна американска борса за криптовалути, за разработване на нейната мрежа от втори слой.

Това развитие е в унисон с активното търсене на блокчейн разработчик от страна на Kraken, който да разшири технологичните ѝ възможности, като в момента за позицията се борят известни претенденти.

Стремежът на Kraken да стартира своя собствена мрежа от втори слой отразява по-широка тенденция сред големите компании за криптовалути, които се впускат в разработването на блокчейн технологии. Този стратегически ход не само създава потенциални нови източници на приходи, но и укрепва позициите им на динамичния пазар на дигитални валути.

Понастоящем Kraken проучва партньорства с различни водещи компании в областта на блокчейн технологиите, включително Polygon и Matter Labs. Дали в крайна сметка ще бъде избрана именно Cardano, остава неясно.

Coinbase вече създаде прецедент в индустрията, като навлезе в сектора на мрежите от втори слой. Тяхната мрежа Base, разработена върху OP Stack в сътрудничество с Optimism, значително подобри ефективността и потребителското изживяване на децентрализираните приложения върху Етериум. Важно е да се подчертае, че Base се превърна в десетата най-популярна верига по обща заключена стойност (TVL), надхвърляща $300 милиона.

В знак на ангажираност към прозрачността и участието на общността Coinbase наскоро предостави отворен код на Base, като покани обществения принос и контрол за подобряване на мрежата от втори слой на Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Град в Швейцария интегрира блокчейна на Polygon в платежното си приложение

Приложението за разплащания MyLugano в Лугано, град в Швейцария, наскоро обнови функциите си, като включи PoS на Polygon (MATIC).

ноември 22, 2023 22:00 1 мин. четене

Binance открива крипто борса в Тайланд

Binance, водещ играч в сферата на крипто борсите, се готви да открие присъствието си в Тайланд, като стартира нов обмен през следващата година.

ноември 16, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ крипто банка получи лиценз да държи криптовалути

Commerzbank получи позволение да бъде първата търговска банка с пълно обслужване в Германия, която получава лиценз за попечителство на криптовалути.

ноември 15, 2023 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.